Càrrega policíaca contra els manifestants anti-monarquics a Girona

  • Protestaven per la presència de Felipe de Borbó

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.06.2013 - 21:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La brigada mòbil dels mossos d’esquadra ha carregat aquest dimeces al vespre contra els manifestants que protestaven per la presència del príncep espanyol Felipe de Borbó a Girona. Les càrregues policíaques han fet un mínim de sis ferits. La manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema ‘Democràcia, socialisme, Països Catalans’, havia estat convocada per CUP, Arran, CGT i PAH de Girona i comptava amb la presència dels tres regidors de CUP i Reagrupament i de la diputada Isabel Vallets. Segons les informacions que han circulat per la xarxa, un dels que han rebut els cops de la policia és el regidor de la CUP de Girona, Jordi Navarro.

El príncep espanyol tornava a Girona per intervenir en el tancament del primer dia del Fòrum Impulsa a l’Auditori, durant el qual s’han lliurat els premis Fundació Príncep de Girona (FPdGi) a joves emprenedors.

En un comunicat, la CUP de Girona ha condemnat ‘enèrgicament’ les càrregues policíaques. El regidor gironí Jordi Navarro i la diputada de la CUP Isabel Vallet han demanat explicacions al cap del dispositiu dels mossos sobre la violència exercida.

Segons denuncia la CUP, la concentració, en què participaven unes 60 persones, ha transcorregut amb normalitat fins que un cordó d’agents de la brigada mòbil (BRIMO) ha encerclat els manifestants i els ha retingut. Quan els manifestants han intentat abandonar el cordó policíac els agents han començat la càrrega. Durant la concentració els mossos també han estripat la pancarta de la concentració i han requisat una bandera.

La CUP denunciarà les lesions provocades als jutjats, així com la lesió a l’ull que va patir un militant d’Arran en la visita de Felip de Borbó de fa menys d’un mes. La formació de l’esquerra independentista ha denunciat un cop més l’estat d’excepció que viu la ciutat cada cop que Felipe de Borbó visita la ciutat, i ha criticat el Departament d’Interior, que ‘es dedica a protegir i quedar bé amb una institució anti-democràtica i espanyolista com la monarquia en comptes de posar-se al costat dels ciutadans de Girona que exerceixen el seu dret a la llibertat d’expressió i manifestació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any