Guardiola a Munic: ‘Sóc aquí pel que he fet a Barcelona’

  • En la conferència de premsa presentació com a nou entrenador del Bayern, atapeïda de periodistes · Milers d'afeccionats assistiran als primers entrenaments, dimecres i dijous

VilaWeb
Redacció
24.06.2013 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pep Guardiola ha estat presentat avui com a nou entrenador del Bayern (en directe) després de quatre temporades històriques al capdavant del Barça i un any sabàtic a Nova York. A la presentació, amb una gran expectació, hi han assistit més de dos-cents periodistes d’arreu i Guardiola ha fet una exhibició lingüística parlant, en una mateixa conferència de premsa, en alemany, català, italià, espanyol i anglès, en funció de la llengua amb què se li formulava la pregunta. L’excel·lent temporada 2012-2013 serà un dels grans desafiaments de Guardiola, juntament amb el record del seu gloriós passat al Barça.

‘Estic una mica nerviós per l’expectació que he generat’, ha confessat l’entrenador, que a preguntes dels periodistes ha dit que es veu capaç d’assumir el repte d’entrenar el Bayern, actualment el millor club d’Europa. Guardiola ha explicat que no espera fer grans canvis a l’equip i ha dit: ‘Sóc jo qui s’ha d’adaptar als jugadors, no ells a mi. Els jugadors del Barça són diferents dels del Bayern i per tant m’hi he d’adaptar. No sé quin serà el dibuix dels jugadors al terreny de joc, però sí que sé que el sistema serà el mateix que amb el Barça’.

Guardiola, de fet, ha dit que si era avui a Munic com a nou entrenador era per tot el que havia fet a Barcelona. I ha afegit que l’amistós que jugarà el Bayern el dia 24 de juliol contra el Barça serà un partit únic: ‘Serà un partit molt especial perquè, repeteixo, sóc aquí pel que he fet a Barcelona’. També ha explicat que el seu equip tècnic serà bàsicament format pel personal del Bayern, ‘perquè ja té una estructura sòlida feta molt bona’, però ha explicat que s’emporta de Barcelona ‘gent de màxima confiança’. En concret: Domènec Torrent, Carles Planxart, Lorenzo Buenaventura i Manel Estiarte. ‘Mai no és fàcil deixar Barcelona, i per això els agraeixo profundament que hagin volgut venir amb mi fins aquí’, ha dit.

Els dos primers entrenaments, a cinc euros

Si les peticions d’assistència de mitjans ha desbordat les previsions en la presentació d’avui (més de dos-cents), es preveu una cosa semblant amb els dos primers entrenaments, dimecres i dijous. El club bavarès ha hagut de traslladar-lo a l’estadi, en comptes del terreny habitual, per a poder acollir els milers d’afeccionats que volen assistir-hi. De fet, ha posat a la venda cinquanta mil entrades a cinc euros i la recaptació es destinarà a les víctimes de les últimes riuades que han afectat Baviera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any