Guardiola poliglot

  • En una sola conferència de premsa atapeïda de periodistes d'arreu, parla amb solvència en català, alemany, italià, espanyol i anglès

VilaWeb
Redacció
24.06.2013 - 13:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pep Guardiola havia promès que faria conferència de presentació com a nou entrenador del Bayern en alemany. I així ho ha fet, fent una nova exhibició de solvència i elegància que ha deixat bocabadats la majoria de periodistes alemanys que hi havia a la conferència de premsa. Ha començat dient: ‘Perdonin pel meu alemany, però he viscut un any a Nova York i no és el lloc òptim per aprendre’n’. Però de seguida ha quedat clar que sí que l’havia après. Més d’un li ha fet notar la sorpresa per l’aprenentatge de l’idioma i el mateix president del Bayern ha felicitat Guardiola no només pel seu alemany, sinó per la tria de la professora d’alemany, de la qual ha dit que havia de ser molt bona. Guardiola ha afegit, respecte a la professora, que havia fet molt bona feia i a contracor, perquè ella és del Borussia. A les xarxes socials també han estat molts els internautes, tant alemanys com catalans, que han felicitat el Pep pel seu domini de l’alemany.

Però l’exhibició lingüística de Guardiola no s’ha acabat aquí, sinó que en la mateixa conferència de premsa ha parlat en català, espanyol, italià i anglès, en funció de la llengua del periodista que li feia la pregunta. Fins i tot, un periodista italià, el primer que ho ha fet en aquesta llengua, ha començat la seva intervenció dient, abans de la pregunta i en italià: ‘Senyor Guardiola, espero que amb tant d’alemany com parla, no s’hagi oblidat de l’italià’. Immediatament després, Guardiola li ha deixat que no, que continua parlant perfectament italià, arran del seu pas com a jugador pel Brescia i la Roma.

Guardiola desperta una gran expectació a Alemanya

Si les peticions d’assistència de mitjans ha desbordat les previsions en la presentació d’avui (més de dos-cents), es preveu una cosa semblant amb els dos primers entrenaments, dimecres i dijous. El club bavarès ha hagut de traslladar-lo a l’estadi, en comptes del terreny habitual, per a poder acollir els milers d’afeccionats que volen assistir-hi. De fet, ha posat a la venda cinquanta mil entrades a cinc euros i la recaptació es destinarà a les víctimes de les últimes riuades que han afectat Baviera.

Bayern-Barça, el 24 de juliol

Abans del començament de la lliga, el club farà una intensa pretemporada que el portarà del 4 al 12 de juliol a Trentino, on prepararà els primers títols en joc: el 20 de juliol disputarà la Copa Telekom amb el Borussia Dortmund i el 27, amb el mateix rival, lluitarà per la Supercopa alemanya.

Entre els dos partits, encara hi haurà temps per a un amistós molt especial: el Bayern-Barça a l’Allianz Arena, el 24 de juliol, amb totes les entrades ja exhaurides.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any