Escàndol per unes declaracions xenòfobes de la subdelegada del govern espanyol a Lleida

  • Imma Manso va dir que la policia identificava immigrats al carrer 'per criteri d'ètnia'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.06.2013 - 13:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una trentena d’advocats va plantar ahir la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Imma Manso, durant un congrés que es feia sobre els drets d’estrangeria en el Caixafòrum de Lleida organitzat pel Col·legi de l’Advocacia de Lleida. Durant l’acte, en què participaven cent-cinquanta lletrats, el president del Col·legi, Simeó Miquel, va criticar les batudes de la policia espanyola, amb l’ajuda dels mossos d’esquadra, al barri antic de Lleida, com la de dimecres, en què s’identificava desenes d’immigrats que hi havia al carrer. Miquel va criticar aquestes batudes quallificant-les de discriminatòries contra els immigrats. Manso va replicar que batudes com aquella ‘no busquen pas delinqüents, sinó immigrats’.

Es va sentir un soroll de desaprovació entre els assistents arran d’aquestes declaracions de Manso, segons que explica el diari Segre i recull el portal Llibertat.cat. Després d’aquesta polèmica observació, la subdelegada del govern espanyol encara va afegir que durant aquestes identificacions la policia espanyola tenia en compte criteris ‘d’hàbits, actituds i ètnies’. Això encara va causar més malestar entre els assistents al congrés, una trentena dels quals va abandonar la sala i no hi va tornar fins que Manso va haver acabat la seva intervenció.

L’Advocacia Catalana denuncia el fet que es tinguin en compte trets que són discriminatoris a l’hora d’identificar els immigrats sense papers, i per aquest motiu demanarà una reunió amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, perquè doni explicacions sobre quins són els criteris que utilitza la policia per fer aquestes batudes, i si aquests criteris s’apliquen a tot arreu. El president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, creu que ‘en un estat de dret, cal respectar els drets dels estrangers i tractar-los en igualtat de condicions’.

Arran d’aquestes declaracions, la CUP de Lleida ja ha demanat la dimissió de Manso per aquestes declaracions, que ha qualificat de xenòfobes i racistes. ‘Un càrrec públic amb competències sobre estrangeria que faci aquestes declaracions no pot estar un segon més en el seu càrrec’, diu la CUP en un comunicat. ICV també n’ha demanat la destitució, i ha demanat que s’aturin aquest tipus de batudes ‘racistes i discriminatòries’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any