Grècia tancarà avui la televisió i la ràdio públiques

  • Acomiadarà els 2.800 treballadors, tal com imposa la troica · Reobrirà l'ens amb menys personal més endavant

VilaWeb
Redacció
11.06.2013 - 18:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern grec tancarà avui mateix la televisió i la ràdio públiques del país (ERT), per complir el pla d’austeritat imposat per la troica. ‘ERT és un cas característic d’opacitat i despesa desenfrenada. I això s’acaba avui’, ha anunciat el portaveu del govern grec, Simos Kedikoglou, en un missatge televisat. ‘El govern ha decidit de tancar ERT. En el seu lloc, emetrà una televisió i una ràdio més moderna que començarà a operar com més aviat millor.’

A l’ens públic hi treballaven actualment 2.800 persones. Encara no se sap si el govern els acomiadarà a tots i contractarà nous treballadors o si n’acomiadarà una part.  Els treballadors ja han anunciat protestes. 

El govern grec ho fa per complir els requisits imposats per la troica, que no va permetre a Grècia que vengués gas a Rússia però que li obliga a acomiadar 2.000 funcionaris abans que acabi aquest any i 15.000 més durant el 2014. 

El partit Esquerra Democràtica, que forma part de la coalició de govern, ja ha fet públic un comunicat en què considera ‘inconcebible’ que Grècia no tingui una televisió i una ràdio pública.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any