Llanos de Luna, ara contra la sobirania fiscal

  • El govern espanyol ha denunciat l'Ajuntament de Vic per haver decidit de pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

VilaWeb
Redacció
08.06.2013 - 11:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Vic per haver aprovat una moció en què declarava la sobirania fiscal del municipi i, per tant, en què decidia que pagaria l’IVA i l’IRPF a l’Agència Tributària de Catalunya i no pas a la Hisenda espanyola.

Després de denunciar diversos ajuntaments per no tenir hissada la bandera espanyola a l’Ajuntament i per haver-se declarat territori lliure i sobirà, ara el govern espanyol apunta contra la insubmissió fiscal a Espanya.

El batlle de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, explica en una entrevista a Europa Press que van rebre la notificació fa una setmana. ‘Llanos de Luna ja ha posat també la màquina en marxa contra la declaració de sobirania fiscal. Això ens portarà feina, però només faltaria que no puguem decidir on volem pagar’, diu Vila d’Abadal, que també presideix l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

‘Van en contra de tot el que soni a sobirania. La delegada ha agafat aquest tic i no l’abandona’. Recorda que Vic va ser la primera capital de comarca i gran ciutat que va aprovar una resolució d’aquestes característiques, i assegura que no pensen retrocedir i que estan disposats a arribar a judici.

Ja hi ha diversos municipis que han decidit d’ingressar els impostos a l’ATC. Molts d’ells, arran de la crida de l’AMI. També l’ANC ha començat una campanya perquè entitats, treballadors i empresaris paguin els impostos a la hisenda catalana. Per la seva banda, el govern català va anunciar que aquest estiu tindria enllestit un protocol legal tant Ajuntaments com empreses puguin ingressar els impostos a través de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any