Recuperant l’escola en català a l’alta Cerdanya

  • L'associació Jordi Pere Cerdà de Sallagosa ja ha obert una escola privada amb èxit · Els responsables ens expliquen els detalls d'aquest nou projecte educatiu nord-català

VilaWeb
Redacció
08.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’associació nord-catalana Jordi Pere Cerdà va endegar fa un any un nou projecte educatiu en català a l’alta Cerdanya, arran del tancament de l’única escola Bressola que hi havia a la comarca i que va deixar una trentena de nens sense escola. Diversos activistes es van mobilitzar per fer-hi front, i aquest setembre van aconseguir obrir una nova escola a Sallagosa, amb el suport del Consell General dels Pirineus Orientals i la Generalitat de Catalunya. Ara és moment de fer-ne balanç i de presentar els reptes de futur. Per això els responsables de l’associació i de l’escola han estat aquesta setmana a VilaWeb i n’hem parlat amb ells en aquest vídeo. Demà us oferirem en vídeo la presentació íntegra feta a l’Espai VilaWeb d’aquest nou projecte educatiu.

L’escola segueix la mateixa línia marcada per les Bressola: immersió lingüística i coneixement del país. Actualment hi ha vint alumnes, i calculen que el curs vinent en seran vint-i-set. A més, la intenció és de continuar creixent fins a obrir dues escoles a l’alta Cerdanya. L’associació ha emprès també una campanya de micromecenatge per a poder finançar el projecte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any