Blasco s’aferra a l’escó malgrat les peticions de presó

  • Ho justifica dient que es va presentar en una llista que va aconseguir 1,2 milions de vots

VilaWeb
Redacció
05.06.2013 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Rafael Blasco, diputat del PP i ex-conseller de Solidaritat, ha declarat que ara per ara no tenia pas intenció de deixar l’escó a les Corts Valencianes, per més que l’advocacia de la Generalitat i la fiscalia haguessin demanat quinze anys de presó per presumpte desviament de fons destinats al Tercer Món. Blasco ha atès els mitjans de comunicació als passadissos de l’hemicicle després d’assistir al ple. A més de repetir que era innocent, ha dit que la seva presència al grup parlamentari l’avalava el fet d’haver-se presentat en una llista que havia obtingut 1,2 milions de vots. I encara ha dit que això no ho podia evitar ningú, perquè seria anar contra l’estat de dret.

Les peticions de presó

L’advocacia de la Generalitat Valenciana demana una pena d’11 anys i mig de presó i 31 d’inhabilitació per a Rafael Blasco. Per una altra banda, la Fiscalia Anticorrupció demana 14 anys de presó i 33 anys d’inhabilitació, segons diversos mitjans. Blasco és acusat d’un delicte continuat de tràfic d’influències, falsedat documental, prevaricació i malversació per haver desviat presumptament fons destinats al Tercer Món. El portaveu del grup parlamentari del PP a les Corts, Jorge Bellver, va dir ahir que el president Fabra mantindria Blasco al grup parlamentari fins que no s’obrís el judici.

Sobre l’escrit de qualificació que havien presentat les acusacions, Bellver es va remetre a les paraules del president Alberto Fabra i va dir que esperarien l’escrit de l’advocacia i les decisions que prengués la justícia.

En l’escrit d’acusació, l’advocacia de la Generalitat Valenciana també demana penes de presó per a vuit encausats més, com ara l’empresari Augusto César Tauroni (actualment a la presó), l’ex-sots-secretari de la conselleria de Solidaritat, Aleixandre Català, i l’ex-director general de la conselleria, Josep Maria Felip, entre més.

Aquestes acusacions s’afegeixen a les del PSPV-PSOE, una de les acusacions particulars, que abans-d’ahir va fer anunciar que demanaria 15 anys de presó, 30 anys d’inhabilitació per a càrrec públic i una multa d’1,9 milions d’euros per a Blasco. L’altra acusació particular, la del pare d’un nen adoptat d’Haití, demana 13 anys de presó.

Rafael Blasco és encausat per presumpta malversació, frau en subvenció, emblanquiment de capital, suborn i falsedat documental. El jutge investiga si diners destinats a projectes del Tercer Món no varen arribar mai a la seva destinació i es van fer servir per a benefici propi d’alguns dels encausats. Es calcula que es podrien haver desviat sis milions d’euros destinats a projectes de cooperació i utilitzats per a la compra de béns immobles a la ciutat de València.

L’oposició exigeix a Fabra que expulsi Blanco del grup parlamentari

Els grups parlamentaris de l’oposició van exigir ahir al president Alberto Fabra que expulsés Blasco del grup del PP. La secretària general del PSPV a la cambra valenciana, Ana Barceló, va dir que Fabra no podia mantenir Blasco i que havia de prendre ahir mateix la decisió d’expulsar-lo. La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, va demanar si mantenir Blasco al grup no adscrit no era una maniobra per a no fer mal a Fabra, ‘ja que el senyor Blasco té agafat per les decisions judicials el senyor Fabra’. També la coordinadora i portaveu d’Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, va dir que ahir no es podia pondre el sol sense que Blasco fos expulsat si Fabra volia netejar el bon nom de la institució.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any