Xavier Martorell dimiteix de cap dels Serveis Penitenciaris pel cas Método 3

  • Al·lega motius personals en un comunicat fet públic avui al matí

VilaWeb
Redacció
05.06.2013 - 08:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director de Serveis Penitenciaris del govern català, Xavier Martorell, va presentar la dimissió del seu càrrec ahir al conseller de Justícia, Germà Gordó, al·legant motius personals, segons un comunicat fet públic avui pel govern català. El conseller l’hi va acceptar. Martorell va tenir relacions comercials amb Método 3 quan era directiu del Barça i d’una empresa d’assegurances, i ara vol evitar que aquesta antiga relació perjudiqui el govern i la conselleria. És la primera víctima política pel cas d’aquesta agència, que va espiar polítics i personalitats diversos.

El comunicat fet públic pel govern diu: ‘Els motius que han portat Xavier Martorell a presentar la seva renúncia són, d’una banda, personals, i, de l’altra, que no s’utilitzi el seu nom amb l’objectiu de malmetre la institució que representa i evitar així que s’interfereixi en la tasca del Govern i en el normal desenvolupament de la Direcció General de Serveis Penitenciaris.’

El dia 30 de maig va comparèixer al parlament, on va negar haver espiat mai a cap càrrec polític, i CiU va mantenir-li la confiança. Amb tot, l’oposició en bloc va demanar-ne la dimissió per la vinculació amb la suposada trama d’espionatge polític a través de l’agència de detectius Método 3.

Martorell, que aleshores era responsable de les presons catalanes, va negar en tot moment i repetidament haver investigat cap partit ni cap càrrec polític, i també va negar haver fet res d’il·legal ni il·lícit. Sí que va reconèixer les relacions amb l’agència Método 3, però sempre com una relació ‘comercial, de client a proveïdor’, quan era Provinen, al Barça o a CDC, però mai des de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any