La ‘Unitat Popular’ es presenta a València

  • El 15 de juny es farà públic un nou projecte polític a la ciutat · Neix de l'esquerra independentista i els moviments socials

VilaWeb
Bel Zaballa
04.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A través de la xarxa (Twitter, Facebook) i de vídeos virals. Així és com s’ha començat a difondre el projecte Unitat Popular per València, que es presentarà en públic el 15 de juny en un acte a la plaça de Viriat. Amb una dosificació meticulosa de la informació, de moment tan solament han anunciat que aquell dia, a partir de les sis de la vesprada, hi haurà un acte polític, actuacions infantils, una fira d’entitats, un sopar popular i uns quants concerts. Un acte en què es presentarà aquest nou projecte polític, vinculat a l’esquerra independentista i als moviments socials.

La campanya de promoció de l’acte es basa en imatges dels carrers de València, d’accions i manifestacions, i en lemes com ara ‘Hem perdut la por’, ‘Som Països Catalans’ o ‘Ho volem tot’, que ja va fer servir la Candidatura d’Unitat Popular durant la campanya electoral del 25 de novembre al Principat. De fet, ‘Som Unitat Popular’ va ser el nom de la campanya i el manifest amb què persones vinculades als moviments socials van donar suport a la candidatura de la CUP-AE en aquelles eleccions.

Primers passos de la CUP a València

Justament ara farà quatre mesos que el consell polític de la CUP va aprovar la incorporació de l’assemblea local de València. La CUP a la ciutat es constituïa després de dos anys de feina del grup promotor, en què s’havien organitzat un seguit d’assemblees obertes per debatre la idoneïtat de l’establiment d’un nucli a València i del paper que havia de fer (vídeo). Fins aleshores, al País Valencià n’hi havia quatre, de nuclis locals: Almàssera, Barxeta, Burjassot i Montcada. Ara s’ha instal·lat al cap i casal, i en aquests pocs mesos des que es constituí formalment, la CUP de València s’ha centrat a debatre el funcionament i la relació amb els moviments socials.

‘Hi ha qui diu que potser no són bons moments per al naixement de projectes polítics disposats a treballar des de les institucions, atès el descrèdit de l’anomenada classe política. No hi estem d’acord. Perquè no formem part d’eixa classe política. Som part dels moviments socials i dissidents d’aquesta ciutat. Volem ser una eina per a la recuperació del poder per al poble, un poder real que garantesca les llibertats individuals i col·lectives de les persones de la nostra ciutat. Una eina per a transformar aquesta societat i eixa realitat quotidiana que no ens agrada’, deia en un comunicat el grup promotor quan va presentar-se.

Apel·lant a la unitat popular i defensant ‘la participació horitzontal, l’assemblearisme i el debat per a prendre decisions i actuar’, la CUP va decidir de constituir-se a la ciutat de València. Ara sembla que és a punt de fer nous passos per a continuar-hi arrelant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any