Inauguren la Ruta del Gurri, entre Vic i Roda de Ter

  • El traçat connecta amb la Ruta del Ter i es pot fer tant a peu com en bicicleta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.06.2013 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consorci del Ter ha inaugurat aquest dissabte 1 de juny els treballs d’adequació de la Ruta del Gurri, una actuació inclosa en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2008-2012. El traçat ,de 12 quilòmetres i mig, uneix Vic i Roda de Ter, i es pot fer tant a peu com en bicicleta. El nou recorregut, bidireccional, està pensat com a complement de la Ruta del Ter. El projecte ha tingut un cost de 77.211,42 euros, un 95% finançat pel PUOSC i la resta pels ajuntaments implicats, i les obres les ha realitzat l’empresa Associació Sant Tomàs P.A.R.M.O.-TAC OSONA.

La Ruta del Gurri transcorre per Vic, Gurb, les Masies de Roda i Roda de Ter. L’enllaç amb la Ruta del Ter es realitza a Roda, a 500 metres de la desembocadura del Gurri amb el riu Ter, en terme municipal de les Masies de Roda. El traçat que s’ha prioritzat ressegueix el curs fluvial del Gurri a través de camins existents propers a l’espai fluvial del riu.

Els treballs han consistit a adequar i senyalitzar la ruta des del nucli urbà de Roda de Ter fins al centre de Vic mitjançant la millora de camins existents, l’obertura d’un tram de camí nou i la construcció d’infraestructures de consolidació, estabilització i millora d’aquests camins. Destaca la construcció d’una escullera de protecció del sender al terme municipal de Vic i la passera sobre el riu Gurri al terme municipal de Gurb.

Situat al bell mig de la Plana de Vic, el Gurri neix a Seva, als vessants nord-oest del Matagalls i, després de recórrer uns 15 quilòmetres, desemboca al riu Ter, al municipi de les Masies de Roda. Amb un recorregut en sentit sud-nord, drena els termes de Taradell i Malla, passa per l’est de Vic i, després de travessar el municipi de Gurb desguassa a les Masies de Roda. Històricament les seves aigües les havien utilitzat les adoberies de Vic. El seu cabal mitjà és de 1,56 m3 per segon.

Amb la creació d’una xarxa de rutes fluvials articulades a l’entorn de la Ruta del Ter i que ressegueixen els principals afluents del riu, el Consorci conjuntament amb els municipis per on transcorren les rutes, pretén que els visitants descobreixin el territori i s’aproximin als nuclis de

població.

La Ruta del Gurri es pot consultar a Internet, al següent enllaç: www.rutadelter.cat/gurri.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any