Dotze mil assistents omplen Bocairent en la festa per la llengua anual

  • La Trobada d'Escoles en Valencià torna a palesar el suport de la societat a l'escola vlaneicna

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.06.2013 - 00:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Trobades d’Escola Valenciana que s’han celebrat aquest dissabte han aplegat vint-i-cinc mil assistents a Benidorm (Marina Baixa), Balones (Alcoià) i Bocairent (Vall d’Albaida). A Bocairent, s’han aplegat més de 12.000 persones que han participat en exhibicions, exposicions, actuacions i els vora 100 tallers escolars i paradetes.

Després hi ha hagut els concerts de La Gira d’Escola Valenciana, amb l’actuació de Rascanya, i dels grups Odi i Karra-ska’l després de sopar.

Les Trobades d’enguany porten el lema de ‘La veu del teu poble’, en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés. S’hi ha demanat de nou la potenciació del programa òptim d’ensenyament, el programa plurilingüe d’ensenyament en català, i s’hi ha dit no a la LOMCE i sí al valencià i a la defensa d’un sistema educatiu públic i de qualitat.

Bocairent ja va celebrar la Trobada l’any 2000 (vídeo). En aquesta ocasió, la comissió encarregada de l’organització l’han formada l’Escola Infantil Municipal, el CEIP ‘Lluís Vives’, l’institut de secundària, l’escola d’adults ‘Manuel Santonja’ i les AMPA dels dos centres educatius, a més de l’Ajuntament i la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià.

Un grup de lectors de VilaWeb provinents de Catalunya i de Mallorca participen en un viatge a Bocairent coincidint amb la celebració d’aquesta festa per la llengua.

La Marina Baixa i l’Alcoià-Comtat

La trobada de Benidorm ha comptat amb més de 8.000 docents i famílies de la comarca, que han participat a les activitats i els vora trenta tallers i paradetes de la Trobada. Balones, el municipi més menut de l’Alcoià, amb 200 habitants ha estat capaç de multiplicar la seua població durant tot el dia i ha arribat a d’acollir més de 5.000 assistents a la Trobada de l’Alcoià i el Comtat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any