Ocupació de la Casa de la Generalitat a Perpinyà en defensa de la corresponsalia de TV3

  • Hi han participat una vintena de representants culturals i polítics de Catalunya Nord

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.05.2013 - 11:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A dos quarts de deu del matí, una vintena de representants d’entitats culturals i grups polítics de Catalunya Nord han ocupat pacíficament la Casa de la Generalitat a Perpinyà, en protesta pel tancament de la corresponsalia nord-catalana de TV3 previst per al 31 de maig. Miquel Mayol, Empar Noguer, Hervé Pi, Pere Manzanares, Teo Vidal i Brice Lafontaine eren alguns dels tancats, que han penjat una pancarta a la façana del cèntric edifici amb el lema ‘Volem guardar els corresponsals de TV3’.

Membres destacats d’entitats i partits com Arrels, la Bressola (que poc despés s’ha retirat), el Col·lectiu de Professors de Català per a Adults, la Federació i Unitat Catalana, a més de l’Assemblea Nacional Catalana a Catalunya Nord, han entrat poc després de les nou del matí a l’edifici, situat al centre de la ciutat, amb la intenció de parlar amb algun responsable de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o de TVC i demanar-li directament el restabliment de la corresponsalia de TV3 a Catalunya Nord, formada per tan sols dues persones i que ha de tancar per les retallades.

Al llarg del matí, els tancats han pogut parlar per telèfon amb el director de TV3 i s’han reunit amb el director de la Casa, Joan Gaubi, que ha considerat legítima l’ocupació tot i que ha expressat el convenciment que TV3 continuarà cobrint després del 31 de maig la informació de Catalunya Nord, però ‘amb un funcionament diferent’.

Cap a les dues del migdia han sortit de l’edifici amb la intenció de continuar mobilitzant-se per salvar la corresponsalia. La seixantena d’entitats vinculades a la Federació diuen en un manifest que no entenen que ‘per raons econòmiques (el cost d’aquesta petita delegació no arriba als 100.000 euros anuals) i encara menys per raons polítiques, Televisió de Catalunya prescindeixi d’una delegació altament simbòlica i molt professional just quan Catalunya inicia un procés històric i nacional que necessita una comunicació òptima a dins i a fora de l’actual comunitat autònoma’.

Més notícies:

VilaWeb Catalunya Nord

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any