El vídeo dels soldats armats en una zona prohibida de Collserola

  • L'Ajuntament de Barcelona no té constància de les maniobres militars al parc natural

VilaWeb
Redacció
28.05.2013 - 16:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La televisió pública de Barcelona, BTV, ha publicat un vídeo on es veuen uns soldats armats fent maniobres a una zona prohibida de Collserola. A les imatges s’hi poden veure uns soldats estirats a terra i al costat d’un arbre armats i en posició de vigilància. L’Ajuntament de Barcelona diu que no té constància de les maniobres a Collserola, però admet que l’exèrcit espanyol té permís per desplegar-se amb armes pel territori.

La denúncia l’ha feta un veí de les Planes que, circulant amb cotxe, ha captat imatges d’un parell de soldats. El veí denuncia que no és la primera vegada que passa i que en alguns casos els militars han arribat als voltants de l’Escola Els Xiprers.

Segons explica BTV, ‘l’assemblea general del consorci del parc va aprovar a mitjan any passat un acord en el qual rebutjava les pràctiques de l’exèrcit espanyol amb armament dins els límits de la serra de Collserola. El consorci aconsellava aleshores a l’exèrcit que deixés l’armament a la caserna i limités l’ús del parc a fer-hi caminades.’

Les maniobres de l’exèrcit espanyol a Barcelona

VilaWeb ja va publicar fa uns mesos un vídeo de soldats espanyols desplegats a la zona de l’Hospital Sant Joan de Déu. En aquella ocasió, una conductora que circulava amb cotxe va topar amb una filera de més de cinc-cents soldats de l’exèrcit espanyol que feien maniobres militars a prop de la caserna del Bruc. Sorpresa, la conductora va treure el mòbil després de recuperar l’alè i va poder enregistrar els últims de la fila.

 

Més informació: Nova intimidació de l’aviació espanyola a Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any