Vídeo: Les maniobres de l’exèrcit espanyol a Barcelona

  • Una ciutadana topa amb centenars de soldats a prop de la caserna del Bruc

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.10.2012 - 16:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir cap a les deu del matí, una conductora que circulava per Barcelona a la zona de l’Hospital Sant Joan de Déu va topar amb una filera de més de cinc-cents soldats de l’exèrcit espanyol que feien maniobres militars a prop de la caserna del Bruc. Sorpresa, la conductora va treure el mòbil després de recuperar l’alè i va poder enregistrar els últims de la fila.

Aquestes maniobres de l’exèrcit espanyol són habituals en aquesta zona de la capital de Catalunya perquè és on hi ha una de les casernes més grans al nostre país. Tanmateix, la quantitat de soldats mobilitzats ahir sorprèn perquè patrullaven per una zona urbana, habitada i a prop d’un hospital especialitzat, entre d’altres coses, en pediatria. A més, els soldats van equipats amb l’armament de combat, amb la metralleta a les mans.

CiU veu una ‘provocació innecessària’ els vols dels F-18 al nord de Catalunya

Justament avui, el diputat de CiU al congrés espanyol, Josep Sánchez Llibre, ha presentat una pregunta per escrit al govern de Rajoy demanant explicacions pels vols que van fer dos avions F-18 de l’exèrcit espanyol a molt baixa altura dilluns passat, causant una forta indignació.  Una maniobra d’aquestes característiques en una zona d’interès natural, on també es practica el parapent, ‘constitueix una gran imprudència i una provocació innecessària en temps de pau’.

Molts veïns de poblacions del Ripollès, la Cerdanya, el Berguedà i el Pallars van tenir un ensurt dilluns a migdia quan dos F-18 van volar a baixa altura fent molt de soroll. Ahir, en declaracions a Catalunya Ràdio, el director de comunicació del ministeri de Defensa, Joaquín Madina, va demanar disculpes pel soroll i va confirmar que els dos avions feien maniobres en aquella zona.

 

Notícia relacionada:

El ministeri de Defensa confirma que dos F-18 feien entrenament a baixa altura al nord de Catalunya

El ministeri de Defensa apel·la a la unitat d’Espanya en l’anunci de les Forces Armades

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any