Telemadrid no pensa rectificar el reportatge en què comparava Mas i ERC amb el nazisme

  • Respon per carta a Alfred Bosch que es torni a mirar el reportatge

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.05.2013 - 10:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció de Telemadrid ha respost per carta les explicacions que va demanar el diputat d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, sobre el reportatge emès a final d’abril en què comparava el president de la Generalitat, Artur Mas, i dirigents d’ERC com Oriol Junqueras i Alfred Bosch amb el nazisme i l’estalinisme. ‘Lamento el disgust causat’, diu el director general, José Antonio Sánchez Domínguez, que nega que en cap moment es faci aquesta comparació en el reportatge i que, per tant, no pensen pas rectificar.

Demana a Bosch que torni a mirar-se el reportatge perquè comprovi que no s’hi fa aquesta comparació. Diu que si fos cert, la cadena hauria incorregut ‘en una autèntica aberració’.

‘La propaganda estalinista ho va crear, els nazis ho van perfeccionar i avui s’apodera i ens articula sense que gaire gent en sigui conscient. És la perversió del llenguatge. El nacionalisme [basc i català] viu obsessionat per imposar el seu llenguatge’, deia el reportatge.

‘CiU i ERC intenten fer-nos empassar la seva consulta sobiranista’, diu la periodista responsable del reportatge, Cristina Ortega, que arran de les crítiques i de la polèmica es va refermar en el tot el que deia el reportatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any