El PP continua la persecució contra el ‘País Valencià’

  • Compara els Països Catalans amb l'Alemanya nazi · Aprova la proposició no de llei que prohibeix que reïxi cap iniciativa parlamentària amb aquesta denominació

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des d’ahir és prohibit de fer servir el nom de ‘País Valencià’ a les corts i al consell. Ho va decidir el PP, que va fer valer la seva majoria a les Corts Valencianes. La proposició no de llei aprovada insta les institucions i el consell a no tramitar cap iniciativa parlamentària ni cap text que ‘no respectin la denominació oficial de Comunitat Valenciana o la substitueixin per una altra’, com ara País Valencià. La proposició va ser aprovada amb els 47 vots del PP, tot i els 37 contraris de l’oposició.

El PP addueix que és una resposta a una declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona del juny del 2012, que es referia als Països Catalans i al País Valencià. ‘El debat ja s’ha tancat i el va guanyar el poble valencià, tal com es plasma a l’estatut’, deia el vice-portaveu del PP al parlament, Rafael Maluenda. Però no té en compte que l’estatut fa referència dues voltes a ‘País Valencià’, i que aquest és el nom que empra habitualment una part de l’oposició i de la societat. 

Concretament, el preàmbul de l’Estatut del 2006 diu: ‘La Comunitat Valenciana va sorgir com a conseqüència de la manifestació de la voluntat autonòmica del poble de les províncies valencianes, després de l’etapa preautonòmica, a la qual va accedir en virtut del reial decret-llei 10/1978, de creació del Consell del País Valencià. Aprovada la Constitució espanyola, va ser en el seu marc on la tradició valenciana provinent de l’històric Regne de València es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l’autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d’opinió que emmarquen tot allò que és valencià en un concepte cultural propi en l’estricte marc geogràfic que abasta.’

Justament ara fa pocs dies que el Tribunal Superior de Justícia refusava de fer servir ‘País Valencià’ per a definir el territori i aconsellava de dir-ne ‘Comunitat Valenciana’. Per contra, avalava l’ús de ‘català’ per a referir-se a la llengua. 

Compara els Països Catalans amb l’Alemanya nazi

El diputat del PP Rafael Maluenda, que va ser l’encarregat de defensar la proposició ahir a les corts, va comparar la defensa dels Països Catalans amb l’Alemanya de Hitler: ‘Com que a Àustria parlaven alemany, era tot un.’ Va retreure a l’oposició que volgués ‘englobar’ el país en un ‘projecte inconstitucional’ i va afirmar que fer referència al País Valencià i als Països Catalans era ‘una traïció a la història del nostre poble’.

Durant la defensa de la proposició del PP, Maluenda va negar que ‘País Valencià’ hagués estat mai la denominació oficial i va insistir a defensar l’ús de ‘Comunitat Valenciana’ per a referir-se al territori i ‘valencià’ per a referir-se a la llengua.

 

 

Informació relacionada: 

Vídeo: El Bloc Jove publica un vídeo defensant l’ús de ‘País Valencià’

El TSJ valencià avala el nom de ‘català’ per a la llengua però refusa ‘País Valencià’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any