Enric Millo torna a encendre la polèmica sobre la propaganda nazi

  • Justifica el reportatge de Telemadrid en una entrevista a Rac1, on també ha acusat Tian Riba de mentir sobre el seu passat polític

VilaWeb
Redacció
14.05.2013 - 11:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Enric Millo, portaveu parlamentari del PP català, ha justificat el reportatge de Telemadrid que comparava el catalanisme amb el nazisme. Si bé ha admès que equiparar ‘comportaments’ amb el nazisme era un ‘llenguatge que podia ofendre’, ha volgut insistir que es qualificava ‘una actitud i un comportament’ i no pas persones concretes. ‘No faré servir aquesta terminologia, però entenc que els qui reben impactes mediàtics a fora de Catalunya diguin que aquí es fan servir mètodes de transmissió de propaganda que pretenen l’adoctrinament’, ha afirmat. 

Millo ha insistit que a Catalunya hi havia ‘actituds assimilables a altres èpoques de la història’: ‘I això no vol dir que aquesta persona actuï com un nazi. Però hi ha comportaments en l’actual transmissió de missatges de Catalunya que pretenen un adoctrinament’. La periodista Glòria Serra li ha demanat si era una forma d’adoctrinar diferent de la del seu partit, i Millo ha respost que creia que sí.

I encara ha afegit que ell es veia sotmès cada dia a aquest ‘llenguatge adoctrinador’. Així, el portaveu popular creu que expressions com ‘Espanya ens roba’ o ‘Espanya governa contra Catalunya’ són ‘missatges simplistes que no es basen en fets objectius i que van clarament contra la voluntat dels que actuen’. ‘Això és adoctrinament. Jo veig aquest adoctrinament cada dia, hi estic sotmès cada dia’, s’ha queixat. 

En l’entrevista amb Jordi Basté, Millo també s’ha referit a l’apunt d’ahir del periodista Tian Riba, que podeu llegir al seu bloc de +VilaWeb, i l’ha acusat de mentir. Riba explica en l’apunt ‘Millo, un home de principis‘, que Millo ‘va començar al sector més nacionalista d’Unió, va arribar a ser portaveu adjunt de CiU al parlament, va intentar anar a les llistes d’ERC quan Duran el va treure de candidat per Girona’ i després ‘va fitxar pel PP’.  

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any