Un mur humà evita la detenció d’una jove basca per tercera nit consecutiva

  • És acusada de col·laborar amb ETA · Tant ella com els col·lectius de suport asseguren que va fer una confessió falsa sota tortura

VilaWeb
Redacció
13.05.2013 - 10:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns dos-cents veïns d’Ondarroa (País Basc) han tornat a passar la nit en blanc per evitar la detenció de la jove veïna Urtza Alkorta. Des de mitjanit i fins a la matinada l’alarma ciutadana que sona des de fa tres dies en aquesta població cada vegada que s’acosta la policia, s’ha disparat tres vegades. I en cada ocasió, els veïns surten al carrer i omplen el pont batejat com a ‘Aske Gunea‘ (espai de llibertat), formant un mur humà que evita que la policia pugui acostar-se a casa d’Alkorta.

En una entrevista amb VilaWeb, Alkorta diu: Intenten blocar el procés basc, però el poble vol tirar endavant‘.

Alkorta és acusada de col·laboració amb ETA i pesa sobre ella una condemna de cinc anys de presó. Tant ella com tots els col·lectius que li donen suport, però, expliquen que Alkorta va fer una confessió falsa i sota tortura a la comissaria de la policia. Alkorta tenia l’obligació de presentar-se a la presó dimarts passat, però no ho va fer i des d’aleshores es troba en cerca i captura. Podeu seguir a Twitter la resistència a Ondarroa amb l’etiqueta  #ResistOndarru.

Els mateixos veïns que han fet el mur humà n’han enregistrat aquests vídeos:

Els veïns d’Ondarroa reprodueixen, així, la iniciativa empresa fa unes setmanes a Sant Sebastià, on un ‘mur humà’ va impedir en dues ocasions la detenció d’un grup de veïns condemnats i acusats de pertànyer a Segi. Finalment, després d’hores de resistència passiva, l’ertzaintza els va detenirEn una entrevista a VilaWeb, feta abans de les detencions, un dels joves, Aitor Olaizola, deia: ‘Tenim un poble que ens dóna suport i no fugirem de Sant Sebastià’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any