El vídeo de la detenció ahir dels joves bascos protegits per un mur humà

  • L'Ertzaina va atacar durant dues hores i mitja l'Aske Gunea per a detenir els acusats de ser membres de Segi

VilaWeb
Redacció
20.04.2013 - 16:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia basca va detenir ahir sis dels vuit joves de Sant Sebastià protegits des de feia dies per un mur humà, l’anomenat Aske Gunea. Agents de la policia van anar apartant durant hores els centenars d’integrants del mur protector, entre els quals hi havia un senador d’Amaiur i finalment van arribar al centre del mur i van detenir els joves. L’operatiu havia començat a les sis del matí d’ahir.

Els integrants del mur van mantenir una actitud de resistència passiva mentre cridaven consignes i cantaven cançons. Alguns d’ells van denunciar agressions per part de la policia en el moment de ser retirats del mur i la gran majoria van ser identificats amb posterioritat.

Anteriorment l’anomenat ‘mur popular’ havia evitat en dues ocasions ja la detenció dels joves. Els joves detinguts són acusats de ser membres de l’organització Segi, que el govern espanyol considera que és una organització terrorista.

 

En una entrevista a VilaWeb, feta abans de les detencions, un dels joves, Aitor Olaizola, deia: ‘Tenim un poble que ens dóna suport i no fugirem de Sant Sebastià’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any