Sergi Cutillas, ‘8 al dia’ i ‘La Tribu’, guardonats en els Premis Ràdio Associació

  • RAC1 rep el guardó Associació a la Innovació per la cobertura de la manifestació de l'Onze de Setembre passat

VilaWeb
ACN
10.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir es van lliurar els 13ns Premis Ràdio Associació. Sergi Cutillas hi fou guardonat com a millor professional de ràdio, en reconeixement a la tasca desenvolupada en la realització tècnica de programes. El premi Ràdio Associació Audiovisual se’l va endur ‘8 al dia’, de Josep Cuní, i el premi Associació a la Innovació va ser per la cobertura de RAC1 de la manifestació de l’Onze de Setembre passat. El premi al millor programa de ràdio, per a ‘La Tribu’ de Catalunya Ràdio. Els guardons d’honor foren per a la xarxa territorial de Catalunya Ràdio, Martí Anglada, Josep Maria Martí i Albert Espinosa.

Quan Sergi Cutillas va rebre el premi declarà: ‘Jo no sóc el millor professional de l’any, sinó que ho són tots els qui treballen a l’altre cantó de la peixera i que fan una tasca imprescindible, amb aquesta feina màgica.’

Josep Cuní, guardonat amb el premi Ràdio Associació Audiovisual per ‘8 al dia’, no va poder recollir el guardó perquè feia el programa. Però va donar les gràcies en un vídeo i va recordar que a la ràdio li devia tot allò que era. ‘Al mitjà que ha marcat la meva vida, hi mantinc un profund reconeixement’, digué. ‘Tinc quasi més raons jo per a l’agraïment que no el jurat per al reconeixement, que accepto de bon grat i amb la màxima consideració i estenc a tot el meu equip.’

El guardó Associació a la Innovació va ser per la cobertura que RAC1 va fer de la manifestació de l’Onze de Setembre passat. El periodista Toni Clapés va dir que a RAC1 ‘els egos es deixen de banda i a la ràdio la gent és generosa’. Va recordar que per la cobertura de l’Onze de Setembre havia unit el seu equip amb el de Jordi Basté. ‘Quan hi ha una idea, tothom va a l’una i es posa a treballar i no hi ha aquell l’ego que ens mata a tots els professionals’, va afegir.

El guardó al millor programa de ràdio va ser per a ‘La Tribu’ de Catalunya Ràdio, pel fet de ‘presentar d’una manera alegre, sense prejudicis i mitjançant múltiples punts de vista, l’actualitat diària i alguns dels aspectes més destacats de la nostra societat’. ‘Tots som Catradio’, va dir la presentadora del programa, Tatiana Sisquella. En aquesta categoria es van atorgar dues mencions de qualitat, a ‘Directe 4.0’ –el magazine de cada horabaixa a Ràdio 4– i a ‘Estira la llengua’, presentat per Ràdio Nacional d’Andorra.

El premi Ràdio Associació al millor programa de ràdio local se l’endugué ‘Deixa’m tastar’, dedicat a la gastronomia, a Ràdio Santa Perpètua, de Santa Perpètua de Mogoda, pel fet de ‘divulgar en format de magazine radiofònic el patrimoni gastronòmic del territori d’una manera amena i didàctica, amb la col·laboració de les xarxes socials’. ‘Hem de reivindicar la ràdio en aquests moments’, va remarcar un dels seus representants. Dues mencions de qualitat foren per a ‘Estem perdent els papers’, presentat per Vilassar Ràdio, de Vilassar de Mar, i ‘Paraules en silenci’.

Quatre mencions d’honor

També es van atorgar quatre mencions d’honor. La xarxa territorial de corresponsals de Catalunya Ràdio va ser premiada ‘en reconeixement a la tasca comunicativa d’informació de proximitat per aquest col·lectiu present a tot el territori des dels inicis de la ràdio nacional de Catalunya’. Va recollir el premi l’ex-corresponsal Maria Lluïsa Ferrer, que va lamentar que, ‘una vegada consolidada la xarxa territorial de corresponsals, la radio nacional va optar per fer-la desaparèixer, i fer desaparèixer, alhora, una informació propera, imparcial i real, impossible de substituir’.

L’ex-corresponsal de TVC Martí Anglada va ser premiat ‘per la trajectòria professional exercida a diversos mitjans i corresponsalies’. Josep Maria Martí també va rebre una menció d’honor, ‘per la seva trajectòria professional en l’àmbit de la radiodifusió a Catalunya’. La menció a Albert Espinosa li va ser atorgada per haver creat una proposta audiovisual, ‘Polseres Vermelles’, que relata ‘la força de la vida i de l’amistat d’una manera que ha sabut emocionar i implicar les diverses generacions d’una mateixa societat’.

El president de Ràdio Associació, Jordi Margarit, va destacar que enguany s’havia volgut premiar els tècnics amb el reconeixement a Sergi Cutillas, premi al millor professional de ràdio. En la intervenció inicial, Margarit va declarar que la història de la Ràdio Associació i la realitat actual avalen els passos endavant per a fer possible l’estat propi que ha de permetre als catalans de ser més lliures. Margarit va dir al president de la Generalitat, Artur Mas: ‘Avui, ràdio i televisió, públiques i privades, competeixen per oferir els seus productes d’una forma lliure i professional.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any