Isabel-Clara Simó rep el Premi Jaume Fuster

  • El premi, que atorguen els escriptors de l'AELC, coincideix amb els setanta anys de l'escriptora i li reconeix la seva trajectòria

VilaWeb
ACN
09.05.2013 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) ha rebut el Premi Jaume Fuster, aquest migdia, . El guardó li ha atorgat l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) en reconeixement a la seva trajectòria i pel conjunt de l’obra a través d’una votació directa dels escriptors catalans. El guardó reconeix la gran quantitat de gèneres que ha conreat, des de poesia, la narrativa breu, la novel·la infantil i juvenil, el teatre, els guions radiofònics i televisius, l’assaig o el gènere memorístic.

L’escriptora, que ha publicat més de quaranta obres, ha rebut altres reconeixements, com la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria literària el 1999, i fa poques setmanes la rebre la medalla d’or del seu poble, Alcoi, que la va anomenar filla predilecte. Tot això passa quan fa setanta anys.

Durant el lliurament del guardó, Simó ha confessat que se sent molt emocionada perquè es tracta del reconeixement dels seus propis companys, en un moment en què la literatura catalana, d’ençà que és una indústria que genera molts diners, és plena d’elogis però també de moltes gelosies, informa l’ACN.

L’escriptora Margarida Aritzeta ha estat l’encrregada de glossar la figura de la guardonada, a qui ha definit com una periodista combatent i compromesa, feminista militant i gran lluitadora en contra del feixisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any