Confirmats els quatre anys de presó per Berlusconi per frau fiscal

  • El Tribunal d'Apel·lació de Milà ha ratificat la sentència de emesa en primera instància l'any passat

VilaWeb
Redacció
08.05.2013 - 20:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-primer ministre italià Silvio Berlusconi va ser condemnat el 2012 a quatre anys de presó per frau fiscal en l’anomenat cas Mediaset per un jutjat de Milà. Els advocats del polític van presentar un recurs d’apel·lació tal com permetia la sentència. Avui, el Tribunal d’Apel·lació de Milà ha confirmat aquella sentència en que se l’acusava de desviament de diners, entorn a cinc-cents milions d’euros, en la compra de films i programes de televisió entre els anys 2001 i 2003. El tribunal també el va condemnar a no poder ocupar cap càrrec públic en els següents tres anys i a pagar deu milions d’euros d’indemnització. Però amb el recurs presentat Berlusconi es va poder tornar a presentar a les eleccions legislatives d’enguany.

Confalonieri, salvat; Agrama, condemnat

El tribunal va considerar prescrits els presumptes delictes comesos l’any 2001, però no aquells comesos el 2002 i el 2003. La sentència era fins i tot més dura que la proposada pel fiscal, que havia demanat tres anys i vuit mesos de presó. Es va absoldre, en canvi, el president de Mediaset i soci de Berlusconi, Fedele Confalonieri.

Qui sí que va ser també condemnat va ser l’intermediari cinematogràfic de Mediaset, Frank Agrama, a qui la fiscalia de Milà definia com ‘el soci ocult’ del Cavaliere en la compra i venda de drets televisius i cinematogràfics a l’estranger.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any