El govern català ja diu ‘comunitat valenciana’ per parlar de TV3 al País Valencià

  • Homs recorda que cal que el govern espanyol faciliti un nou múltiplex al Consell

VilaWeb
Redacció
08.05.2013 - 11:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern valencià amenaça que, si es restableix l’emissió de TV3 al País Valencià, la tallarà si es continua fent servir el terme País Valencià. Avui el conseller de Presidència del govern català, Francesc Homs, ha parlat al parlament de l’acord per la reciprocitat entre TV3 i Canal 9, i s’ha referit al País Valencià com a ‘comunitat valenciana’. ‘La llei general de l’audiovisual estableix la possibilitat que es pugui veure TV3 a la comunitat valenciana i Canal 9 a Catalunya és mitjançant la reciprocitat per raó d’afinitats lingüístiques i culturals’, ha dit Homs.

I ha afegit: ‘Pensem que aquest acord té un doble valor: simbòlic, pel que representa respectar-se mútuament, aquells signes d’identitat, aquella manera d’entendre les coses perquè pensem des del govern que només des del respecte mutu podrem avançar en una col·laboració més intensa. I el valor que té des del punt de vista més operatiu que és que es pugui veure TV3 a València.’

Per a dur a terme la reciprocitat, Homs diu que cal que el govern valencià disposi d’un nou múltiplex, és a dir, de més canals de televisió digital terrestre. ‘El govern de la Generalitat Valenciana planteja una cosa raonable: nosaltres tenim tres múltiplex, i ells en tenen dos, i el govern espanyol s’haurà de moure aviat per donar compliment al conveni’, ha declarat Homs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any