Arrenca la campanya d’Escola Valenciana per la matrícula en català

VilaWeb
Redacció
06.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana ha començat una nova campanya de matriculació en català, ‘Marca’t un punt‘. Enguany, la campanya té el patrocini de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i és avalada per les cinc unitats públiques i les unitats per l’educació multilingüe universitàries.

La campanya consisteix a difondre informació als centres a través de reunions amb experts, fulls i cartells per a assessorar docents i famílies. També hi ha un espai web que conté tot el material i l’argumentari elaborat per les unitats per l’educació multilingüe, on s’explica com és que els experts acadèmics recomanen el programa plurilingüe d’ensenyament en català (PPEV). 

A més, Escola Valenciana proposa d’atorgar un punt en el barem a les famílies que matriculin els fills en el programa d’ensenyament en català  i marquin la línia en català en primera opció. ‘És una manera que les famílies vegen com es dóna suport a l’opció de voler que els fills estudien en valencià’, explica Escola Valenciana. 

El president de l’entitat, Vicent Moreno, defensa la necessitat de potenciar l’obertura de línies d’ensenyament en PPEV, ‘perquè és concloent que després de quasi trenta anys de l’aprovació de la llei d’ús i ensenyament del valencià, els responsables polítics en matèria educativa s’han despreocupat d’oferir, d’una manera normalitzada, justament el programa que dóna més garanties d’èxit acadèmic, que és l’ensenyament que té com a llengua vehicular el valencià’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any