Balaguer demana al príncep Felipe que renunciï el títol de senyor de la ciutat

  • El ple municipal aprova una moció d'ERC amb els vots de CiU i ICV, l'abstenció del PSC i l'oposició de l'únic regidor del PP

VilaWeb
Redacció
26.04.2013 - 09:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’Ajuntament de Balaguer (Noguera) va aprovar ahir una moció d’ERC en què es demana que el príncep Felipe renunciï el títol de Senyor de Balaguer, instituït per Alfons el Magnànim el 1418. Si no hi renuncia, la moció demana al Borbó que no el faci servir en els actes en què participa. La proposta es va aprovar amb el vot favorable dels dos regidors d’ERC, el d’ICV i els set de CiU. El PSC s’hi va abstenir i l’únic regidor del PP s’hi va oposar.

El batlle Josep Maria Roigé, que s’oposava a la presentació de la moció, va votar favorablement al text d’ERC juntament amb els regidors de CDC i UDC del seu grup.

La moció s’ha presentat a partir de la que es va aprovar al principi de mes a Montblanc (Conca de Barberà), que va declarar el seu rebuig a la monarquia aprovant en un ple que el Borbó no mantingués el títol de duc del municipi. Cal recordar, a més, que l’any passat un veí de la capital de la Noguera, Xavier Navau, va presentar al registre general d’entrada de l’ajuntament un text en què demanava al batlle que es retirés el títol de Senyor de Balaguer a l’hereu de la corona espanyola perquè ‘Felipe de Borbó ha guardat silenci en tot moment en relació amb el cas Urdangarin’. Aleshores, Josep Maria Roigé va dir que el govern municipal estudiaria la proposta, tot i no ser una prioritat de l’ajuntament.

El títol de Senyor de Balaguer va ser instituït per Alfons el Magnànim el 1418. Felipe de Borbó també és Príncep de Girona, Comte de Cervera i Príncep de Viana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any