El millor mòbil amb Android arriba a les botigues

  • L'esperat Galaxy S4 de Samsung es comença a distribuir als Països Catalans

VilaWeb
Redacció
27.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’una llarga espera, la nova joia telefònica de Samsung, el Galaxy S4, arriba avui al matí a les botigues dels Països Catalans per 699 euros en versió lliure. Tot i que el disseny és molt semblant al de l’S3 i continua predominant el plàstic a la carcassa, s’hi ha incorporat un lateral metàl·lic. Sí que evoluciona en el terreny tècnic respecte de la versió anterior, i sobretot en el terreny de les innovacions i funcions integrades (vídeo).

El Samsung Galaxy S4 arriba amb una pantalla Super Amoled Full HD de cinc polzades, amb una densitat de 441 punts per polzada. Quant a les dimensions, són de 136,6 x 69,8 x 7,9 mil·límetres i pesa 130 grams. El nou Galaxy es distribueix a Europa en versió LTE amb processador Quad Core d’1,9 GHz, tot i que també n’hi ha una versió de vuit nuclis que sí que arribarà a alguns altres mercats. Té una memòria RAM de 2 GB i versions de 16 GB, 32 GB i 64 GB d’emmagatzemament, incorpora una càmera posterior de 13 megapíxels i fa servir el sistema Android 4.2.2. La bateria, finalment, és de 2.600 mAh.

Al marge de les característiques tècniques, el Galaxy S4 destaca per les innovacions i funcions que hi ha introduït la companyia sud-coreana, especialment en la interacció amb el mòbil o les fotografies. En podeu trobar un resum ací.

Vendes rècord

El primer Samsung Galaxy S es va llançar al mercat el 2010 amb una pantalla de quatre polzades, un processador d’un sol nucli i 512 MB de RAM. Amb el temps, la companyia n’ha millorat les característiques, en paral·lel amb l’estratègia de comunicació i màrqueting.

Tot plegat, unit al suport de les operadores, va aconsiguir que el Samsung Galaxy S3 es convertís en el terminal de més èxit d’una sèrie de mòbils ja amb molt d’èxit. Al gener, l’empresa coreana va anunciar que s’havien venut cent milions d’unitats de la sèrie Galaxy S. Poc després, al març, el director executiu de la divisió de mòbils de Samsung, JK Shin, va explicat en una entrevista que el Samsung Galaxy S3 havia superat la xifra de cinquanta milions d’unitats venudes. Aquesta xifra situa aquest smartphone no sols com l’èxit més important de la sèrie Galaxy S, sinó també en el més venut de tots els aparells que s’han llançat amb el sistema operatiu de Google. Pel nombre de pre-reserves, el Galaxy S4 no farà sinó engrossir aquestes dades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any