El nou Galaxy es pot controlar amb els ulls

  • Samsung ha presentat de matinada amb un espectacular acte a Nova York l'esperat Galaxy S 4

VilaWeb
Redacció
15.03.2013 - 02:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta notícia ha estat possible gràcies a la col·laboració de diversos lectors que són membres de +VilaWeb. La seva implicació en la informació i el seu suport econòmic fan millor el teu diari. Si vols ajudar-nos, informa-te’n ací.

Avui a la matinada el fabricant Samsung ha presentat a Nova York el nou Galaxy S 4. La presentació ha estat espectacular, en un teatre on uns quants actors han representat el que es pot fer en un dia amb el nou telèfon de la marca coreana.

El nou mòbil estrella de Samsung, que és molt semblant per fora al seu predecessor (ha augmentat la pantalla Super HD AMOLED fins a les cinc polzades), millora molt les prestacions tècniques i incorpora un arsenal de noves funcions enfocades a innovar en el control de l’aparell.

Així, el Galaxy S 4 incorpora funcions com l’Smart Pause i l’Smart Scroll, dues tecnologies desenvolupades perquè l’usuari pugui controlar el telèfon sense necessitat de tocar-lo. Per exemple, hi ha la possibilitat de controlar-lo amb els ulls: si hom mira un vídeo i n’aparta la mirada, automàticament el vídeo entra en pausa. De la mateixa manera, es pot fer lliscar un article, un missatge electrònic o una web només mirant de dalt a baix la pantalla.

Seguint aquestes novetats basades en el control del dispositiu, el Galaxy S 4 incorpora l’Air View i l’Air Gesture. Es tracta que la pantalla i l’aparell reconeguin moviments i gestos sense haver de pressionar-la. L’Air View és semblant a l’S-Pen de la pissarreta Note II, que reconeix la punta del llapis sense haver de fer pressió. Amb l’Air View es poden ampliar fotografies o accedir als menús, per exemple, sense haver de prémer la pantalla. L’Air Gesture, per la seva banda, és capaç d’interpretar el moviment del canell per a interactuar amb el mòbil.

Aposta per la fotografia

Samsung també s’ha esforçat per a introduir al Galaxy S 4 una aplicació fotogràfica que aprofiti la càmera de 13 megapíxels. I ho ha aconseguit: els usuaris la poden fer servir simultàniament amb la davantera, de 2 megapíxels, i posteriorment barrejar les fotografies. A més, es poden usar mentre es fa una trucada per a oferir un vídeo en directe.

Precisament la comunicació i la connexió amb les persones és un altre dels pilars del software del Galaxy S 4. En aquest sentit la companyia ha presentat el Group Play, una opció que permet compartir continguts de manera simultània entre dispositius Galaxy S 4. Per exemple, un usuari pot compartir amb un contacte una cançó, que es reprodueix alhora en tots dos aparells. I encara millor: Group Play no necessita connexió a internet, ni mòbil ni wi-fi, i es pot fer servir amb fotos i vídeos, també.

Un altra funció destacada és el traductor automàtic, l’S-Translation, que incorpora en totes les seves funcions. De moment funciona en poques llengües, entre les quals no hi ha el català, però fonts de l’empresa van deixar clar que pretenen augmentar molt el nombre d’idiomes.

Característiques tècniques

L’aparell només pesa 130 grams i té una amplada de 7,9 mil·límetres. El Samsung S 4, que arribarà al mercat al final d’abril amb dos colors (blanc i negre), portarà dos processadors diferents segons el mercat: un model disposa d’un processador de quatre nuclis a 1,9 GHz i l’altre, de vuit nuclis a 1,6 GHz. Independentment del processador, inclourà el sistema Android 4.2.2 Jelly Bean, una memòria RAM de dues gigues i tindrà una capacitat d’emmagatzematge de fins a 64 gigues, perquè l’aparell servirà també per a connectar-se al televisor o per a controlar electrodomèstics. I la bateria es pot extreure.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any