Tornen les Trobades d’Escola Valenciana

  • Desenes de milers de persones participen en les trobades del primer cap de setmana, a Pedreguer, Betxí, Alboraia, Petrer i Crevillent

VilaWeb
Redacció
21.04.2013 - 02:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quatre poblacions valencianes acullen avui desenes de milers de pares i xiquets que participen en les ja tradicionals Trobades d’Escola Valenciana. Pedreguer va avançar-se ahir per a ser la primera de les trobades d’aquest any. Quinze mil persones van ocupar la població de La Marina en un ambient festiu i alhora reivindicatiu. En total seran divuit les trobades que es faran fins el mes de juny.

Les festes per la llengua es dediquen enguany al poeta Vicent Andrés Estellés. Com a novetats, Escola Valenciana ha elaborat auques sobre el poeta de Burjassot per a l’alumnat de les escoles i els instituts, s’ha activitat un espai al web de l’entitat amb recursos pedagògics i culturals per treballar l’obra estellesiana i les Trobades acolliran l’exposició itinerant ‘Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances’ de l’Acadèmia de la Llengua Valenciana.

Suport a Escola Valenciana

Ara que s’activa, un any més, l’activitat més emblemàtic d’Escola Valenciana, des de l’entitat s’ha volgut deixar palés que el greu context de crisi econòmica, institucional i política també afecta profundament a la Federació d’Associacions per la Llengua.  “Per continuar organitzant Trobades d’Escoles en Valencià i per aconseguir triomfs històrics com els dels centres de Xirivella i Picassent; per tal de dur endavant en el futur pròxim mesures judicials si l’oferta d’ensenyament en valencià no cobreix la demanda de les famílies; per continuar realitzant el voluntariat lingüístic, els concerts de La Gira, el cinema en valencià i totes les activitats encaminades a dinamitzar l’acció social a favor de la normalització i la promoció de la nostra llengua a l’escola i el carrer, necessitem de la implicació social i econòmica de la ciutadania valenciana”, ha explicat Vicent Moreno.

Des de l’entitat s’ha posat en marxa el projecte Amics i Amigues d’Escola Valenciana com la garantia per a continuar treballant en la línia que es té fixada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any