El Procés Constituent de Forcades i Oliveres voreja les quinze mil signatures en dos dies

  • Ada Colau no s'hi adhereix personalment, però no descarta que ho faci la PAH

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ‘Manifest per a la convocatòria d’un procés constituent a Catalunya‘, de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, va obrir el formulari de signatures per adherir-se al Procés Constituent abans-d’ahir. En la presentació Forcades va demanar d’arribar a cent mil adherits abans del juliol. I en tan sols dos dies ja n’hi ha uns quinze mil. La proposta té l’objectiu de preparar un ‘canvi de model polític, econòmic i social’. Conviden tots els ciutadans de Catalunya, visquin on visquin, a signar-lo per fer pinya a favor d’aquesta nova iniciativa, que vol esdevenir un moviment social cap a una candidatura unitària i popular a les eleccions al parlament. També poden signar el manifest ‘com a simpatitzants’ els qui no siguin ciutadans catalans.

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, diu que no té intenció d’entrar en política, tot i haver-ne rebut ofertes. Ahir, durant la presentació del seu nou llibre, ‘Sí se puede’, va insistir que la seva lluita està en els moviments socials, i en referència a la proposta de Procés Constituent de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, va dir que no s’hi adheriria pas a títol personal. En tot cas, va afegir, les assemblees de la PAH ho estudiarien, si arribat el cas el projecte fa cap proposta als moviments.

‘Jo, personalment, no crec que hagi de fer res. No sóc cap dirigent. Crec fermament en el moviment ciutadà i crec que aquests processos s’han de construir des de baix’, va declarar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any