Protestes i tancades a les universitats públiques en contra de les retallades

  • Grups d'estudiants ocupen el rectorat de la UAB, obliguen a suspendre el consell de govern a la UB i retarden una conferència a la UPF

VilaWeb
Redacció
18.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les universitats catalanes han estat l’escenari de diverses protestes i tancades en contra de les retallades. Un grup d’uns 50 estudiants han fet nit al rectorat de la UAB en una protesta pacífica en contra de l’augment de les taxes. A la UPF, una seixantena d’estudiants va provocar ahir el retard de l’inici de la conferència que al vespre protagonitzaven ex-ministres d’afers estrangers: el francès Dominique de Villepin, l’espanyol Miguel Ángel Moratinos i el rus Igor Ivanov. Els estudiants que es van concentrar ahir a partir de les 8 del matí a l’edifici història de la UB van obligar a anul·lar la reunió del consell de govern de la universitat.

Un grup d’una cinquantena d’estudiants de la UAB han fet nit a l’edifici del rectorat, allargant així la protesta iniciada ahir a migdia en contra de l’augment de les taxes universitàries i dels presumptes incompliments de diversos acords aprovats pel claustre de la universitat. ‘Serem aquí fins que assolim els nostres objectius’, asseguren.

L’equip directiu recorda que aquests acords segueixen el seu tràmit per poder-los executar aviat. També reafirmen el seu rebuig a l’augment de les taxes universitàries. La vice-rectora d’estudiants de la UAB, Sílvia Carrasco, reconeix el caràcter pacífic de la protesta.

Una protesta d’una seixantena d’estudiants al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) va provocar el retard de l’inici de la conferència que ahir protagonitzaven els ex-ministres d’afers estrangers Villepin, Moratinos i Ivanov.

Segons va explicar un portaveu de la UPF, era previst que el debat comencés a les sis de la tarda, però una concentració d’estudiants va blocar l’accés a l’auditori durant una estona, fet que va portar a la intervenció dels mossos d’esquadra, que van establir un cordó policíac perquè els assistents poguessin entrar. La conferència va començar amb més d’una hora de retard.

Per la seva banda, els estudiants que es van concentrar ahir a partir de les 8 del matí a l’edifici història de la Universitat de Barcelona (UB) van impedir l’accés a l’edifici d’alguns membres del rectorat i van obligar a anul·lar la reunió del consell de govern de la universitat.

En aquesta trobada, l’òrgan de la UB havia de donar el vist-i-plau als pressupostos previstos per aquest 2013, que impliquen alguns acomiadaments. La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) havia convocat la protesta, que també es fa a la UAB i a la UPF, mentre es manté a la UPC on els interins allarguen la tancada al rectorat per protestar contra la retallada de 340 llocs de treball.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any