Lliuren els Premis el Sol del Pla, només en il·lustració

  • S'alternarà amb el de poesia

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell va lliurar dissabte els premis El Sol del Pla en la modalitat d’Il·lustració de Poesia. És la vuitena convocatòria d’aquests guardons destinats als alumnes de les escoles de la comarca.

Aquesta any s’estrena el format d’alternar entre poesia i il·lustració el que farà que el llibre que ho recull es publiqui cada dos anys enlloc d’anualment, com fins ara.

En tot cas es manté la voluntat de fomentar l‘expressió artística entre els escolars, motiu pel que van ser creat. I que ha tingut una resposta positiva amb una important millora en la qualitat del treballs presentats i una gran implicació dels professors i centres escolars.

El President del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, va destacar el fet que “el premi ja forma part del treball dels centres escolars dins de l’àmbit del dibuix, fomentant l’expressió plàstica des de P3”

Els dibuixos s’han treballat en base als poemes que van resultar guanyadors de la VIII edició del Premi de Poesia El Sol del Pla. En aquesta edició hi han participat 22 centres entre escoles de primària i secundària, que han presentat treballs en les diferents categories, tal com estableixen les bases, i que va des dels alumnes de P3 fins als de batxillerat i cicles formatius, amb tres premis en cada nivell.

El Jurat, format per professors, il·lustradors i pintors, ha triat entre 392 dibuixos els guanyadors, que han estat:

Categoria P: Pau Balaguer i Paula Gayarre de l’escola El Sitjar de Linyola i Mikaela Garcia de l’escola Minyons d’Urgell de Fondarella.

Categoria A: Carla Vives de l’escola Minyons d’Urgell de Fondarella, Pol Vilanova de l’escola Arnau Berenguer del Palau d’Anglesola i Majd Fadi de l’escola Les Arrels de Mollerussa.

Categoria B: Laura Garcia de l’escola Mossèn Ton Clavé de Vila-sana, Gerard Corral de l’escola Ignasi Peraire de Mollerussa i Laia Serret de la Fundació Privada El Carme.

Categoria C: Marc Soteras de l’escola Ramon Farrerons de Bell-lloc d’Urgell, Sergi Rodríguez de l’escola Minyons d’Urgell de Fondarella i Younes Arfi de la Fundació Privada El Carme.

Categoria D: Ariadna Poch de l’Institut Terres de Ponent i Laura Salvia i Joan Martí de La Salle Mollerussa

Categoria E: Anaïs Gutiérrez i Ana Maria Baltoiu de La Salle Mollerussa.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any