Oriol Pujol, citat a declarar el 16 d’abril pel cas ITV

  • El dirigent de CDC va delegar els càrrecs del partit i del grup parlamentari

VilaWeb
Redacció
04.04.2013 - 15:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dirigent de CDC, Oriol Pujol, ha estat citat a declarar el 16 d’abril com a encausat per la presumpta vinculació amb la trama de les ITV, segons han confirmat fonts del partit. La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’ha citat després d’haver-lo encausat el 19 de març. Pujol va delegar les funcions de secretari general del partit i de president del grup parlamentari quan es va anunciar el seu encausament.

L’acusació

El fiscal anticorrupció considera que Pujol va coordinar, dirigir i emparar l’activitat dels encausats en la trama. Ho ha decidit el TSJC –que és l’òrgan competent perquè Pujol és diputat—després d’haver analitzat l’informe del fiscal i l’exposició raonada de la titular del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona.

La fiscalia especial contra la corrupció i la delinqüència organitzada havia demanat que Pujol fos encausat perquè considerava que hi havia indicis d’un delicte de tràfic d’influències i que havia participat en la trama, juntament amb més encausats. Segons el sumari, Oriol Pujol era ‘l’home encarregat d’aportar influència política’ i intercedir per a aconseguir beneficis a favor del grup d’empresaris implicats.

Oriol Pujol va negar l’estiu passat en seu parlamentària que hagués col·laborat en la presumpta trama corrupta d’ITV, en què el jutge investiga si es van manipular concursos de concessions d’ITV a Catalunya. ‘No sóc ni col·laborador ni necessari’, va dir.

 

Més informació: Oriol Pujol deixa tots els seus càrrecs després de ser encausat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any