Coalició Compromís: opció de govern

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els resultats electorals del 2011 a les eleccions locals i autonòmiques i del 2012 a les generals, però sobre tot les enquestes d’opinió i estimació del vot, situen la coalició Compromís amb unes expectatives magnífiques i en un escenari real de canvi polític al País Valencià.

Sovint escoltem, per part dels perjudicats, que aquesta expectativa i el propi discurs de Compromís que la genera, és un discurs fàcil, d’aquells grups polítics que no han tingut mai responsabilitat de govern. Així, escoltem arguments repetitius com que no hi ha corruptes al si de Compromís perquè no n’hem tingut ocasió. Que parlem de deute il·legítim, de NO retallades, d’aturar els desnonaments, de rescatar les persones… perquè no tenim responsabilitat de govern. Que parlem de cooperativa política, de noves formes de fer política, de transparència perquè és molt fàcil quan s’està a l’oposició.

Doncs no és cert. A Ontinyent, a les comarques, ja fa molts anys que el nacionalisme, l’ecologisme i l’esquerra moderna i alternativa han tingut i tenen responsabilitats de govern.

I com a exemple Ontinyent, on Compromís té responsabilitat de govern des que el maig del 2011 el PP perdera la majoria absoluta i es tancara un acord de govern amb el PSOE, amb el suport d’Esquerra Unida (suport amb més o menys decisió depenent del moment, tot s’ha de dir).

En 2011 ens vam trobar un Ajuntament amb dificultats econòmiques, quatre anys seguits amb liquidacions negatives del pressupost i del romanent de tresoreria, un Ajuntament amb dificultats de liquiditat i endeutat. Quan encara no han passat ni dos anys des que assumírem la responsabilitat de governar, el panorama a hores d’ara és ben diferent.

No hem aplicat CAP retallada en serveis al ciutadà, s’han congelats les taxes i els impostos, s’han incrementat les bonificacions fiscals, tant per qüestions socioeconòmiques com per fomentar l’activitat econòmica. Hem reduït el deute, s’ha tancat el pressupost de 2012 amb superàvit i amb romanent positiu de tresoreria. Es paga als proveïdors als 30/40 dies. Clarament, s’han reforçats les polítiques socials.

I tot açò fa possible que s’aprove un PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA I FOMENT DE L’OCUPACIÓ, un pla que destinarà prop d’un milió d’euros a la nostra preocupació principal: fomentar activitat econòmica nova que genere ocupació. Un pla que aporta finançament als emprenedors, ajudes a l’arrendament de locals comercials, crea un espai emprenedor, es crea un banc de naus i s’executa un pla de millora d’infraesctures (enllumenat, vies públiques, edificis públics, parcs naturals, espais urbans…) amb la creació de 36 llocs de treball per a 6 mesos.

Sens dubte, aquest pla no solventarà la difícil situació, que aquesta ESTAFA anomenada CRISI ens ha deixat, però també sens dubte, és un clar exemple que una altra política és possible i a més imprescindible per al nostre futur.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any