El govern de Bauzá ja rebaixarà el català en tres nivells educatius el curs que ve

  • L'aplicació del nou decret de tractament de llengües implica derogar de l’actual decret de mínims

VilaWeb
Redacció
28.03.2013 - 09:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern balear aplicarà el polèmic decret de llengües a tres nivells educatius a partir del setembre. En concret, es començarà a imposar a primer i a quart de primària i a primer d’ESO. La previsió de la conselleria d’Educació, amb Rafel Bosch al capdavant, és d’aplicar progressivament el decret a la resta de cursos els anys vinents. La conselleria ho ha comunicat aquesta setmana als sindicats.

L’aplicació del decret de llengües, que ha suscitat protestes a tot el país, equival a derogar el decret de mínims que preveu que, pel cap baix, el 50% de l’ensenyament sigui en català. El nou decret estableix que a infantil els pares triïn la llengua amb què volen escolaritzar el fill.

Pel que fa a primària, de les 25 hores setmanals de classe, 5 hauran de ser com a mínim en català, 5 en castellà i 5 en anglès, segons el nou decret. Això significa, a la pràctica, que hi ha deu hores setmanals que es faran en la llengua que el centri triï. A Secundària, s’obliga a fer en català i en espanyol alguna d’aquestes assignatures, pel cap baix: matemàtiques, ciències de la natura o ciències socials. Aquells centres que vulguin oferir més hores de classe en català hauran d’aconseguir que el 65% del cens de l’escola –pares i alumnes més grans de divuit anys– voti a favor del projecte lingüístic proposat pel centre.

El director general d’Ordenació, Innovació i Formació del Professorat, Onofre Ferrer, es reunirà a partir del 8 d’abril amb els equips directius dels centres per informar-los de quins canvis hauran de fer a les escoles. A la pràctica, la immersió lingüística serà impossible d’aplicar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any