El govern valencià no fa cas de les sentències que l’obliguen a garantir el català a l’escola

  • Escola Valenciana presenta dues demandes d'execució de sentències a Xirivella i Picassent

VilaWeb
ACN
27.03.2013 - 13:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els serveis jurídics d’Escola Valenciana han presentat dues demandes perquè es compleixi la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià que diu que la conselleria d’Educació ha d’oferir classes en el Programa d’ensenyament en català a dos col·legis. Aquests centres són a Picassent (Horta Sud) i Xirivella (Horta Oest). L’entitat ha presentat la demanda perquè el govern valencià ha exhaurit el termini d’execució sense que hagi fet res.

Escola Valenciana afegeix que ni els que van presentar el recurs ni la direcció del centre no han rebut cap emplaçament, notificació ni cap comunicació per part de la conselleria.

El TSJ valencià es va pronunciar en una sentència de l’11 de desembre de 2012 sobre la demanda de famílies del col·legi Sant Cristòfol Màrtir de Picassent que sol·licitaven que el centre oferís ensenyament en català per als seus fills. El TSJ els va donar la raó i va obligar la conselleria a aprovar l’aplicació del programa d’ensenyament en català que s’havia sol·licitat el 31 de març de 2009 i que havien denegat. En aquest cas, la conselleria tenia un mes per executar la sentència.

L’altra resolució judicial dictada pel TSJ és del 19 de desembre de 2012, sobre les famílies de l’escola Rei en Jaume de Xirivella, que també van aconseguir als tribunals que la conselleria es veiés obligada a aplicar un programa d’ensenyament en català al centre.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, diu que la conselleria comet un acte de desobediència i una irresponsabilitat política absoluta.

‘Volem deixar patent la nostra fermesa per recordar que el valencià és de llei i que les administracions valencianes han de vetllar per protegir la nostra llengua’, defensa l’entitat, que afegeix que ‘l’educació al nostre país necessita d’un especial suport institucional que faça de la nostra llengua una eina imprescindible per a aprofundir en la competència del nostre alumnat en una societat plurilingüe i cal que això ho acate la nostra administració educativa’.

‘Farem tots els requeriments que calguen i esperem que no s’haja d’arribar a l’àmbit penal, perquè açò és un dret fonamental, el de tindre garantit poder estudiar en la modalitat educativa òptima, l’ensenyament en valencià’, ha destacat el president.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any