Carlos Fabra presenta la dimissió ‘irrevocable’ com a president de l’Aeroport de Castelló

  • L'ex-dirigent del PP valencià serà jutjat per tràfic d'influències, suborn i delictes contra la Hisenda

VilaWeb
Redacció
22.03.2013 - 19:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, acusat de tràfic d’influències, suborn i quatre delictes fiscals, ha presentat la dimissió ‘irrevocable’ com a president d’Aerocas, societat gestora de l’Aeroport de Castelló. Els partits de l’oposició l’havien demanada avui coincidint amb l’obertura del judici contra Fabra. La diputada d’EUPV Marina Albiol havia exigit el cessament immediat de Fabra, mentre que Josep Maria Pañella, diputat per Compromís, havia demanat responsabilitats polítiques al president, Alberto Fabra, per la defensa de l’ex-dirigent popular.

El jutge instructor Jacobo Pin ha decretat l’obertura del judici oral, complint així la decisió del Tribunal Suprem, que el mes passat va admetre els recursos de l’Advocat de l’Estat, el Ministeri Fiscal i la Unió de Consumidors, i va acordar de tornar a l’instructor totes les interlocutòries perquè, ‘amb absoluta llibertat de criteri’, en dictés una de nova amb els delictes imputats a l’ex-dirigent del PP. Així, el jutge ha inclòs la imputació del delicte de suborn a Fabra, exclosa en un primer moment per l’Audiència Provincial i que pot suposar una pena de fins a sis anys de presó.

Marina Albiol ha recordat la proposició no de llei que va presentar EUPV a les Corts aquesta mateixa setmana per cessar Carlos Fabra i que no va prosperar pel vot en contra del PP. ‘Exigim que no es mantinga ni un segon més en un càrrec públic com és el de president d’Aerocas’, i ha afegit que la proposició continuava ‘de plena actualitat’ i esperaven que el govern actués i deixés de ‘protegir’ Fabra.



Albiol recorda que, a banda de la ‘més que nefasta gestió’ de Carlos Fabra en aquesta empresa pública, els greus delictes de corrupció que li imputen i pels quals li obren judici oral, són més que suficients per inhabilitar-lo com a president d’Aerocas. I ha exigit al president de la Generalitat, Alberto Fabra, ‘que complisca amb el discurs que proclama sobre apartar els encausats i que sembla que no aplica’. 


En una línia similar, el diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha dit que Alberto Fabra és ‘el principal protagonista d’un dels ridículs més espantosos’: ‘No s’entén la defensa aferrissada que va fer recentment el PP del president d’Aerocas, quan la justícia va a asseure’l en breu en la banqueta i creiem que és molt alarmant que es produïsca eixe fet sense que existisquen responsabilitats polítiques’, ha remarcat.



Pañella considera que, de ser condemnat Carlos Fabra, ‘qui haurà d’assumir les seues responsabilitats polítiques serà el president de la Generalitat, per no haver fet res i per haver mantingut en un càrrec públic fins al final una persona que serà jutjada per suborn, per tràfic d’influències i per frau fiscal, la qual cosa és molt poc exemplar i danya seriosament la imatge de les institucions valencianes’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any