El banc suís nega haver tingut comptes de Mas ni de Pujol

  • Desmenteix el suposat informe policíac que va publicar El Mundo en plena campanya electoral

VilaWeb
Redacció
12.03.2013 - 09:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El prestigiós banc privat suís Lombard Odier nega que Artur Mas, ni l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol, ni el seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, hi tinguessin cap compte, com a mínim els deu últims anys. Així ho ha certificat el banc en unes cartes expedides el 14 de febrer a petició dels advocats de Mas i de la família de Pujol que avui publica El Punt Avui. Aquesta informació contradiu el suposat informe policíac publicat per El Mundo al novembre, en plena campanya electoral.

Les cartes van ser enviades com a resposta a les peticions fetes el 22 de gener passat pel gabinet d’advocats suís a què van recórrer l’actual president de la Generalitat i l’ex-president. El text de les cartes diu: ‘Us confirmem, després d’haver examinat els nostres dossiers i arxius, que els senyors Jordi Pujol Soley i Jordi Pujol Ferrusola [i Artur Mas en l’altra carta] no han estat mai titulars ni co-titulars, ni han tingut poders autoritzats ni han estat beneficiaris de drets econòmics d’un compte, un dipòsit o un compartiment de caixa forta al nostre establiment.’

El banc afegeix que aquesta afirmació tan sols fa referència als últims deu anys, el període legal en què té l’obligació de conservar  la informació als arxius.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any