Indignació per la desconfiança de Sánchez-Camacho amb els mossos

  • El govern, Esquerra i el PSC critiquen amb duresa la decisió de la dirigent del PP

VilaWeb
Redacció
10.03.2013 - 15:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Abans-d’ahir es va saber que la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, volia renunciar a l’escorta oficial dels mossos d’esquadra i substituir-la per una altra d’agents de la policia espanyola. Aquesta decisió, presa per manca de confiança en els mossos, va aixecar crítiques dures dels partits catalans. El conseller d’Empresa i Ocupació, i ex-conseller d’Interior, Felip Puig, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i Oriol Amorós, d’Esquerra, van respondre ràpidament acusant Camacho de deslleial i oportunista. 

La decisió de Sánchez-Camacho, que ha estat comunicada per carta al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, és conseqüència de la publicació ahir a La Vanguardia d’aquesta informació. S’hi deia que la policia espanyola assegurava haver vist el cotxe del director de la policia catalana, Manel Prat, davant la casa d’un dels detectius detinguts de Método 3 poc abans de la detenció. La informació va ser desmentida immediatament i amb rotunditat pel departament d’Interior.

Segons el relat de la policia espanyola, publicat únicament pel diari La Vanguardia, el cotxe oficial de Prat va recollir una dona que sortia de casa del detectiu. La policia espanyola va refermar-ho ahir a la tarda i el departament d’Interior ho va tornar a negar amb contundència.

Felip Puig: ‘Una manera lamentable d’instrumentalitzar la policia’

Puig ha acusat Camacho d’instrumentalitzar la policia amb finalitats polítiques. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Informació (entrevista íntegra en àudio) en la qual també hsa assegurat que la informació publicada per La Vanguardia era falsa, i ha titllat de lamentables tant la decisió de Camacho com la carta, atribuint ambdós gests a un nou episodi de desprestigi contra Catalunya i les institucions pròpies. Puig també ha dit que Camacho havia actuat amb oportunisme i irresponsabilitat i, finalment, ha recordat que els mossos no tenien competències per a oferir protecció fora del Principat, en resposta a les paraules de Camacho en què lamentava que els mossos no la protegissin quan sortia del país.

Navarro: ‘És tant com dubtar de la professionalitat dels cossos’

Pere Navarro ha acusat Sánchez-Camacho de fer un discurs separador i poc convenient: ‘La decisió és igual com dubtar de la professionalitat dels cossos i forces de seguretat, i de la feina que fan cada dia.’ Navarro ha demanat que, aliens a aquestes polèmiques, els agents de les policies protegissin aquells qui haguessin de ser protegits amb tota professionalitat.

Amorós: ‘Aquesta desconfiança és una deslleialtat institucional’

Amorós ha carregat contra Camacho dient que ‘mostrar aquesta desconfiança és una deslleialtat institucional, no pròpia d’un partit de govern, i menys encara d’un partit que ha tingut una actuació molt dubtosa en l’afer de les escoltes’. Segons Amorós, ‘si d’algú hem de dubtar és de la policia espanyola’. I ha afegit que el seu partit tenia ‘absoluta confiança en els mossos i en la seva feina de protecció’.

Tensió entre els mossos i la policia espanyola

La tensió entre tots dos cossos no és pas nova. En aquesta informació del 19 de febrer, VilaWeb ja explicava que l’estat aprofitava el cas d’espionatge per reintroduir la policia espanyola a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any