L’impacte de la crisi econòmica en les dones del país

  • La desocupació castiga les dones amb estudis universitaris, segons el bloc Estadistiques.info

VilaWeb
Redacció
08.03.2013 - 09:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En ocasió del Dia de la Dona Treballadora, el bloc Estadistiques.info dedica justament tres apunts a analitzar, amb dades concretes, l’impacte de la crisi econòmica actual en el col·lectiu femení. En un dels articles, l’equip tècnic d’Estadinfo.cat, impulsor del bloc, destaca que malgrat que en les dades generals el nombre de desocupats és superior al de desocupades, si ens fixem en les dones que busquen feina i que tenen estudis universitaris el panorama canvia força: ‘Gairebé hi ha 27.000 dones més amb estudis universitaris als Països Catalans que busquen feina que no homes.’

En un altre apunt, els investigadors analitzen com la crisi i les retallades afecten les dones. ‘Veient aquest gràfic, podríem pensar que als Països Catalans la crisi afecta molt més els homes que no pas les dones. El nombre d’aturats augmenta en els dos casos, però el dels homes ja arriba a sobrepassar el nombre d’atur femení. Fet que no passava els darrers anys.’ I es pregunten: ‘Ha millorat tant veritablement la condició laboral de la dona? És motiu d’orgull el resultat d’aquestes dades, en una societat on la dona i l’home no tenen les mateixes oportunitats?’ ‘Doncs malauradament no’, es responen.

Quant quanyen els homes i quant les dones?

Les dades amb què treballa Estadistiques.info són principalment de Catalunya, el País Valencià i les Illes. Per a obtenir-ne de Catalunya Nord, us recomanem l’eina Le Pariteur, que compara en aquest cas el sou de les dones i dels homes basant-se en estatístiques oficials, per a ‘demostrar que la paritat és tan sols un missatge bonic, però no una realitat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any