Junqueras aposta per accelerar la consulta si el govern espanyol ‘condemna a la misèria’ Catalunya

  • Diu que el text que presentarà el PSC al parlament sobre el dret de decidir 'no servirà de res'

VilaWeb
Redacció
07.03.2013 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha advertit que si no es relaxava l’objectiu de dèficit del 0,7% caldria accelerar el procés per convocar una consulta. ‘Si el govern espanyol ens condemna a la misèria, haurem de prendre decisions que accelerin el fet de posar el futur del nostre país en mans dels ciutadans del nostre país’, ha defensant en una entrevista a TV3.

Junqueras ha reiterat que no pot donar suport ‘impunement’ als pressupostos sense explicar que el govern de Mariano Rajoy obliga la Generalitat a retallar més del doble que l’any passat, i quan ara ja no es cobreixen els àmbits vinculats a escoles, hospitals i polítiques socials. ‘He d’avalar que només tindrem 22.000 milions per invertir i gastar, quan sé que això no em serveix per cobrir les qüestions més bàsiques de la societat?’, s’ha demanat. ‘Hisenda no ens pot obligar a retallar i que acabem signant la condemna que ens arriba.’

També ha recordat que el govern espanyol deu a Catalunya els 2.000 milions de la disposició addicional tercera de l’estatut i que els catalans ‘paguen a l’estat 32.000 milions i aquest només en torna 19.000’.

Pel que fa al text sobre el dret de decidir que ha presentat el PSC al Parlament de Catalunya i que podrien votar tots els grups excepte PP i Ciutadans, Junqueras ha dit que provocaria ‘una imatge molt bonica’ però que no serviria de res, ‘perquè dialogar amb el govern espanyol no ha servit mai de res’.

Com evitar la retallada de 4.500 milions, segons Junqueras

ERC ha publicat un vídeo per fer entendre l’impacte del sostre de dèficit imposat pel govern espanyol i explicar com es podria impedir aquesta retallada. Junqueras s’adreça a la càmera i exposa, pausadament i repetida, uns quants exemples. Podeu veure’n el vídeo ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any