El govern espanyol estudia la integració de Catalunya Banc en el grup BFA

  • L'operació necessita el vist-i-plau de Brussel·les · Aquesta opció endarreriria els plans de rendibilitat de BFA, que és cent per cent estatal

VilaWeb
ACN
06.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol valora la possibilitat d’integrar Catalunya Banc en la societat nacionalitzada BFA, de la qual també forma part Bankia. Si Catalunya Banc anés a parar sota el paraigua de BFA es podrien endarrerir els plans de rendibilitat del grup. L’operació hauria de comptar amb el vist-i-plau de Brussel·les. ‘Hi ha tres opcions: mantenir l’entitat com està confiant que generi un valor que permeti de vendre-la en el futur, integrar-la a BFA, però mantenint les activitats separades, i fins i tot estudiar una eventual integració a Bankia’, ha assegurat a l’agència de notícies una de les fonts.

‘L’única sortida que no es preveu és liquidar l’entitat’, ha dit a Reuters una font del govern.

Independentment del grau d’integració, una operació de concentració entorn del mateix holding modificaria els projectes de rendibilitat i els plans per a tornar els diners públics. Incloent les ajudes públiques anteriors al pla europeu, BFA ha de retornar 24.500 milions d’euros i Catalunya Banc uns 14.000 milions.

‘Si s’integra dins el holding [l’estat seria el titular del 100% de BFA, entre el 60% i el 70% de Bankia i del 100% de Catalunya Banc] es tractaria de donar un impuls a la gestió del banc, tot i que lògicament afectaria els resultats i plans de devolució de BFA’, ha explicat una de les fonts, que ha especificat que aquesta hipòtesi inclouria una gestió conjunta, però marques i clients diferenciats.

Perquè Catalunya Banc s’integrés dins BFA, caldria el vist-i-plau de Brussel·les, que fiscalitza els plans de recapitalització per als ajuts al sector bancari per un valor fins a 100.000 milions d’euros.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any