L’oposició exigeix a Rita Barberá que expliqui la seva implicació en el cas Nóos

  • Alberto Fabra dóna ple suport a la batllessa i a l'ex-president Camps en aquest cas

VilaWeb
Redacció
06.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, va acusar ahir la batllessa Rita Barberá de fer el ridícul en relació amb el cas Nóos, i la va animar a explicar tot allò que sàpiga, ‘caigui qui caigui’. Segons Ribó, Barberá es troba acorralada en el pitjor moment de la seva carrera política, mentre espera que la fiscalia decideixi si l’encausa.

Ribó ho va expressar en un comunicat després de saber-se la darrera declaració d’Iñaki Urdangarin al jutjat de Palma, en què va admetre que la feina de l’Institut Nóos per al Valencia Summit –entre el 2004 i el 2006– havia començat abans de signar-se el conveni amb l’ajuntament valencià.

D’una altra banda, el portaveu adjunt d’Esquerra Unida a les Corts, Ignacio Blanco, va dir ahir sobre l’encausament de Rita Barberá i Francisco Camps en el cas: ‘Ha d’arribar perquè respon a una lògica inapel·lable.’ Per Blanco, en la instrucció ha quedat ben clar que ‘ells han estat els padrins polítics d’Iñaki Urdangarin i Diego Torres i dels seus negocis amb diners públics al País Valencià’. ‘Per això, creiem que cal deixar treballar el jutge i el fiscal, però rebutgem rotundament les maniobres de la Fiscalia General de l’estat que, a través de filtracions anònimes i interessades, ha procurat beneficiar políticament els qui finalment hauran de retre comptes davant la justícia’, va afegir Blanco.

I el portaveu del grup municipal socialista, Joan Calabuig, va demanar a Barberá que digués si Urdangarin havia mentit. Creu que és imprescindible que Barberá doni una explicació als valencians immediatament. Per això va anunciar que el PSPV demanaria una comissió d’investigació sobre el cas.

Rita Barberá es torna a desvincular de l’Institut Nóos

Rita Barberá va insistir que no havia signat cap conveni amb l’Institut Nóos, ni hi havia votat a favor, ni li havia atorgat res a dit. La batllessa va afegir que la decisió de fer la València Summit fou presa per Valencia Convention Bureau, que és ‘una entitat de caràcter privat’.

Fabra dóna ple suport a Camps i Barberá en aquest cas

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, va defensar ahir les actuacions de l’ex-president Camps i la batllessa Barberá en relació amb els contractes amb l’Instituto Nóos d’Urdangarin. Fabra va dir que tant la batllessa com l’ex-president Camps en tot moment havien fet tant com havien pogut perquè el nom de València i el País Valencià fos conegut pel màxim de gent possible. I es va mostrar convençut que tots els convenis s’havien fet d’acord amb la llei, ‘perquè sobretot tenen molt de compromís amb la gent i amb el territori’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any