Toni Cantó qüestiona les denúncies per violència masclista amb dades no contrastades

  • 'La majoria de denúncies per violència de gènere són falses', diu el diputat d'UPyD

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.02.2013 - 16:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’UPyD Toni Cantó ha dit a Twitter: ‘La majoria de denúncies per violència de gènere són falses. I els fiscals no les persegueixen. Les estadístiques són esbiaixades’. I ha afegit: ‘Sabíeu que un terç de les morts per violència domèstica a Espanya són homes?’. Cantó ha ha dit que havia extret les dades de l’institut d’estadística espanyol (INE). Però després de les crítiques que ha rebut per la xarxa ha acabat dient que eren dades facilitades per la Federació d’Afectats per les Lleis de Gènere (FEDERGEN).

Però fent un cop d’ull a la memòria del 2012 de la fiscalia general de l’estat, es pot comprovar (pdf) que el nombre de les anomenades denúncies falses representen un 0,096% del total. ‘De les 135.540 denúncies interposades l’any 2009, podem concloure, a data d’avui, que inicialment les susposades denúncies falses que s’haurien pogut interposar són 13, la qual cosa suposa que durant el 2009 les possibes acusacions i denúncies falses suposen el 0,0096% del total de les denúncies interposades’, diu el document.

El diputat ha insistit en el tema, i ha dit que la UE paga 3.200 euros per cada denúncia de maltractaments, i que des del 2004 han entrat a Espanya més de dos milions d’euros. ‘Quin govern renuncia a això?’, ha reblat.

Però un portaveu de la secretaria d’estat de serveis socials ha dit a El País que ‘en cap cas els fons que rep Espanya relacionats amb la violència de gènere estan supeditats al nombre de denúncies presentades’.

Cantó ha dit també que el 2010 es van suïcidar a l’estat espanyol 2.456 homes, i que ‘aproximadament un 70% d’aquests era en procés de separació’. I diu que un terç de les morts per violència domèstica a Espanya són homes.

Ara, segons dades del Consell General del Poder Judicial fins al 2011 que cita el mateix diari els homes són un 9% dels morts per violència domèstica, i no un 33%.

El diputat d’UPyD fins i tot ha citat l’ex-degana dels jutges de Barcelona Maria Sanahuja amb la frase: ‘Hi ha espanyols amb penes de sis mesos de presó per dir a les seves dones vés a la merda’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any