Detinguts quatre detectius de l’empresa Método 3 per l’espionatge polític a Catalunya

  • La policia espanyola ha detingut el director de l'empresa, la directora de l'oficina de Barcelona i dos agents

VilaWeb
Redacció
18.02.2013 - 21:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha detingut quatre persones en el marc de la investigació del cas d’espionatge polític a Catalunya. Es tracta de Francisco Horacio Marco, director de l’empresa Método 3; dos dels seus ex-treballadors, Alejandro Borreguero i Julián Peribáñez, i Elisenda Villena, cap d’operacions de Método 3 i detectiva, germana d’Ana Villena, assessora jurídica del PSC. Tots quatre estan detinguts acusats de descobriment i revelació de secrets. Segons la policia espanyola, Borreguero i Peribáñez van enregistrar la conversa entre la presidenta del PP, Alícia Sànchez Camacho, i l’ex-parella sentimental de Jordi Pujol Ferrusola, Maria Victòria Álvarez, per ordre de Marco.

Álvarez va declarar dijous passat durant una hora i mitja davant el jutge de l’Audiència espanyola Pablo Ruz per la denúncia que havia fet al mes de desembre davant la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) on apuntava que el fill de l’ex-president de la Generalitat disposava de comptes a l’estranger. Després d’escoltar el seu testimoni, Ruz va dictar una providència per la què demana a la fiscalia que decideixi si és competent, o no, per investigar els fets.

Aquest dilluns el Ministeri de l’Interior espanyol ha defensat justament la competència de la policia espanyola per investigar el cas d’espionatge polític ja que, segons fonts del departament de Jorge Fernández Díaz, la llei empara que es faci càrrec de les investigacions el mateix cos on s’han fet les denúncies, en aquest cas la policia espanyola ja que tant Alícia Sánchez-Camacho com Francesc Marco van optar per fer-ho davant la policia espanyola.

A més, el ministeri entén que el fet que Método 3 tingui oficines també a Madrid dota el cas d’una dimensió estatal i per tant dóna legitimitat al fet que sigui el Cos Nacional de Policia qui es faci càrrec de la investigació. Interior manté a més que no té cap intenció de traspassar el cas als Mossos.

Aquest dilluns s’ha celebrat una reunió amb la presència de màxims dirigents de la policia espanyola, com el director adjunt operatiu, Eugenio Pino, amb el cap de la policia estatal a Catalunya, Agustín Castro. El fet que la policia catalana n’hagi quedat al marge ha provocat el malestar del departament que lidera Ramon Espadaler, que tem que hi pugui haver una invasió de competències.

 

Més informació: Sospites de guerra bruta del CNI contra el procés sobiranista a Catalunya

INFORME: Què poden fer els serveis d’intel·ligència espanyols per aturar la independència?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any