TERTÚLIA PROSCRITA

‘El procés d’independència està amençat, volen escampar merda’, diu Junqueras

  • El president d'ERC recorda que 'hi ha poca gent amb molt poder que no vol que això funcioni'

VilaWeb
Redacció
17.02.2013 - 11:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha alertat avui el procés d’independència de Catalunya està amenaçat. ‘No ens han amenaçat tota la vida, durant segles? Hi ha poca gent amb molt poder no vol que això no funcioni; i n’hi ha molta amb poc poder, però amb la força democràtica de les urnes, vol que això tiri endavant’, ha dit en una entrevista al 3/24. Per això opina que no és pas casual que surtin justament ara, en ple procés de transició nacional, casos de corrupció i d’espionatge de fa anys. ‘Volen escampar merda’, ha reblat.

‘Com és que ara surten informacions sobre investigacions i acusacions de fa anys. Per què ara, de cop? Per què els que es dedicaven a espiar-se els uns als altres no ho van dir quan ho van saber? No és casualitat’, ha declarat Junqueras, fent referència implícita al fet que Alícia Sánchez-Camacho tingués coneixement des de fa més de dos anys d’un suposat cas d’evasió fiscal de Jordi Pujol Ferrusola perquè li va dir l’ex-parella d’aquest en un dinar. Un cas que ha trascendit ara perquè s’ha filtrat que l’agència de detectius Método 3 les va espiar.

Tot amb tot, Junqueras demana als partits que facin neteja de les persones implicades, ‘per més que després es pugui demostrar que eren innocents’. És a dir, ‘que es faci neteja, fins i tot a risc de ser injust. Si hi ha encausament, no equival a la culpabilitat ni a una condemna, dacord. Pot passar que al final no quedi encausat, o innocent. Però mentrestant se l’ha d’apartar’.

I ha afegit: ‘No pot ser que estiguem perdent el temps així, quan ens hauríem de preocupar de les empreses que pateixen i de la gent que es queda sense feina.’

Finalment, Junqueras ha dit que CiU no té pas garantit el suport d’ERC per al pròxim pressupost. ‘Ens haurem de posar d’acord’, ha dit, recordant que ‘el govern massa sovint pren decisions que no ha consultat amb ningú.’

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any