‘Ola k ase’, a la web del congrés espanyol

  • La web ha estat atacada poques hores abans de la votació de les ILP

VilaWeb
Redacció
12.02.2013 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Poques hores abans de la votació de les ILP sobre la dació en pagament i sobre les corregudes de toros, la web del congrés espanyol ha patit un atac: en la pàgina principal, en la versió en espanyol, hi apareix una gran foto que ocupa bona part de la pantalla d’una llama, el popular animal sud-americà, amb la frase ‘ola k ase’, que és un dels ‘memes’ més freqüents a les xarxes socials. Pocs minuts després, la foto ha estat retirada però la web ha continuat presentant problemes d’accés.

Què és això de l’ola k ase’?

L’expressió ‘ola k ase’ fa mesos que circula per Twitter. Va sorgir d’un ‘meme’ (concepte o imatge que es transmet àmpliament a través de les xarxes) amb la imatge d’una llama amb una cara graciosa. A partir d’aquella imatge, van començar a circular centenars de versions i l’expressió ‘ola k ase’ –de l’espanyol mal escrit ‘Hola que haces’ (‘Hola, què fas?)– es va estendre com la pólvora per Twitter, on ha arribat a ser-ne Trending Topic. I el concepte s’hi ha quedat instal·lat. Fins al punt que fa pocs dies el Twitter Ortografía, que en el seu perfil es vincula a la Real Academia Española, deia que ‘hola’, per a saludar, s’escrivia amb hac i que ‘ola k ase’ no existia i demostrava ignorància.

La majoria d’usuaris de Twitter són conscients que aquesta expressió és mal escrita expressament i acostumen a fer-la servir en contextos d’humor o burla.

Informacions relacionades:

Espanya: la pitjor solució si no es pot pagar la hipoteca

Més tensió Catalunya-Espanya pels toros, segons el Financial Times

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any