El PP vol imposar els toros a Catalunya a partir del setembre

  • La majoria absoluta dels populars permetrà que prosperi la ILP per declarar les corregudes bé d'interès cultural

VilaWeb
Redacció
08.02.2013 - 08:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La ILP per a la dació en pagament que presenta la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca no serà l’única que es votarà dimarts al congrés espanyol. També se’n votarà una presentada per la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya perquè les corregudes de toros siguin declarades bé d’interès cultural a Espanya. La diferència entre totes dues és que la majoria absoluta del PP a la cambra baixa impedirà que es tramiti la primera i, en canvi, permetrà avançar la segona.

Amb aquesta previsió, el president de la comissió de cultura del congrés, Juan Manuel Albendea (PP), ha declarat que entre el mes de juny i el setembre ja es podran fer de nou corregudes de toros a Catalunya, tres anys després de ser prohibides pel Parlament de Catalunya. El juliol del 2010, la cambra catalana va aprovar amb 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions l’abolició que demanava la iniciativa legislativa popular que es va presentar.

‘Quan els toros passin a ser una festa bé d’interès cultural, les competències seran de l’estat i es derogaria la llei aprovada pel Parlament de Catalunya que prohibeix les corregudes’, va dir ahir Albendea.

Quan el congrés admeti dimarts la ILP, es debatrà en la comissió de cultura, que presideix aquest diputat del PP per Sevilla. Quan s’aprovi en comissió passarà al senat i a la comissió de cultura de la cambra alta. Albendea afegia: ‘Crec que la llei pot estar aprovada el mes de juny, i en tot cas, tenint en compte que no hi ha activitat fins al juliol i l’agost, el setembre ja podran tornar els toros a Catalunya.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any