Rosa Díez, la més ben valorada a Espanya, segons el CIS d’abans del cas Bárcenas

  • El PP ja continuava la davallada en intenció de vot a començament de gener

VilaWeb
Redacció
06.02.2013 - 16:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP continuava la davallada en intenció de vot abans de l’esclat del cas Bárcenas. Així ho indica l’últim baròmetre (pdf) del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), fet entre el 4 i el 14 de gener. El PP continuava essent el partit amb més intenció de vot (un 35%), però perdia nou dècimes respecte de l’anterior baròmetre; el PSOE guanyava 1,6 punts, fins al 30,2%, seguit de Izquierda Unida (no diferencia d’ICV-EUiA) amb un 9,4%, UPyD (6,8%), CiU (3,6%) i ERC (2%). Compromís-Equo tenia un 1,1% d’intenció de vot.

De l’enquesta, també es desprèn que cap dels líders parlamentaris aprova. La portaveu d’UPyD, Rosa Díez, és qui obté una nota més alta, amb un 4,33; seguida de la líder de Geroa Bai, Uxue Barkos (4,27), el coordinador general d’IU, Cayo Lara (3,88), el diputat d’ERC Alfred Bosch, un 3,69, el diputat de Compromís, un 3,06%. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, obté un 2,81, i el líder del PSOE i cap de l’oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, un 3,40. Crida l’atenció la baixa valoració de Josep A. Duran i Lleida (2,63), que en aquests baròmetres acostumava a ser un dels dirigents més ben valorats.

Sobre els problemes que més afecten els ciutadans, la desocupació se situa en primer lloc en un 81,1%, seguit de molta distància, amb el 38,9%, dels problemes de caire econòmic; dels polítics en general, els partits i la política, amb un 30,3% i de la corrupció i el freu, amb un 17,7%. Aquesta llista és el resultat de l’enquesta elaborada entre el 4 i el 14 de gener, quan el cas Bárcenas encara no havia esclatat.

Pel que fa la situació econòmica, un 90,8% pensa que és dolenta o molt dolenta, mentre que un 72,2% pronostica que d’aquí un any serà igual o pitjor, davant d’un 19,2% que creu que millorarà. D’altra banda, la percepció sobre la situació política, un 77,4% diu que serà dolenta o molt dolenta mentre que un 76,7% pensa que d’aquí un any serà igual o pitjor.

 

Més informació: La popularitat de Duran i Lleida s’enfonsa a Espanya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any