Ada Colau s’encara als banquers al congrés espanyol i els qualifica de criminals

  • El president de la comissió ha demanat que retirés l'expressió, però la portaveu del la PAH ha insistit

VilaWeb
Redacció
05.02.2013 - 21:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), Ada Colau, ha qualificat de ‘criminal’ al secretari general de l’Associació Espanyola de Banca (AEB), Javier Rodríguez Pellitero, en la seva intervenció a la comissió d’Economia del congrés espanyol. El president de la comissió, Santiago Lanzuela (PP), li ha demanat que retirés l’expressió i ha amenaçat que suspendria la sessió si no ho feia.

Vídeo de la intervenció completa de Colau al congrés.

Colau ha respost que hi ha moltes formes de violència i de menyspreu: ‘A la gent amb qui jo estic cada dia ens ha ofès profundament la intervenció de Pellitero per haver negat el problema’, en referència als desnonaments.

Les paraules de Colau que han encès la comissió han arribat després de la intervenció del representant de la banca. ‘Dir que la legislació espanyola és estupenda quan hi ha persones que s’estan suïcidant per una llei injusta és absolutament criminal. Els asseguro que no li he tirat una sabata perquè volia explicar el meu punt de vista. És un criminal i l’haurien de tractar així, no és cap expert.’

A més, Colau ha posat en dubte la paraula de ‘suposats experts als que es dóna massa crèdit’ en relació al problema dels desnonaments. I ha qualificar de ‘cíniques’ les paraules de Pellitero, que ha defensat el sistema hipotecari espanyol. ‘Les entitats financeres són les que han causat el problema i han arruïnat l’economia d’aquest país i, tanmateix, se’ls continua tractant d’experts.’

La portaveu de la PAH també ha dit que ‘després d’esgotar totes les vies que ofereix el sistema, els ciutadans assenyalaran en el carrer aquells que no donin suport a les exigències de mínims recollides en la iniciativa legislativa popular sobre la dació en pagament’. Aquesta frase ha estat interpretada pel president de la comissió com una amenaça i ha volgut deixar constància que la trobava intolerable.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any